Hlavní obsah

Cadillac chystá silný elektromobil, bude oslavou výročí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostré vozy značky Cadillac, označené písmenkem V, přežijí do elektromobilní éry. Automobilka to víc než naznačila před několika dny, koncept elektro-V by svět měl spatřit ještě letos.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade V (Ilustrační foto)

Článek

Divize V americké automobilky Cadillac, která je zodpovědná za vysokovýkonná provedení cadillaců, oslaví v letošním roce 20 let existence. Upomínkou nicméně nebude vůz s kompresorovým osmiválcem, jak je u této divize běžné, nýbrž elektromobil - alespoň dle webu Carscoops, který se odkazuje na vyjádření vedení automobilky.

Jeho členové se nechali slyšet, že „vysoké výkony jsou součástí slibu“ Cadillacu zákazníkům, takže značka „nabídne vysokovýkonné varianty bez ohledu na pohon“.

Následně zveřejnili plán ukázat „interpretaci toho, jak by vůz divize V vypadal v podobě elektromobilu“, a to někdy během letošního roku.

To je ovšem všechno, co je zatím známé - dále lze pouze spekulovat. Jednou z možností by mohla být silná verze modelu Escalade IQ. Už ten, odhalený v loňském roce, není s výkonem 559 kW a točivým momentem 1063 Nm vůbec slabý, ale lze jít ještě dál - GMC Hummer EV, vůz rovněž patřící pod koncern General Motors, dokáže nabídnout až 746 kW.

Z Cadillacu Escalade je obří elektromobil. Jen baterie váží jako octavia

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám