Hlavní obsah

BMW proměnilo auto v pojízdné kino, velká obrazovka se má objevit i v sériové výrobě

Na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas ukázala mnichovská automobilka koncept obří obrazovky pro pasažéry sedící vzadu, která slibuje zážitek jako v kině.

Foto: BMW

BMW Theatre Screen

Článek

BMW o novince nehovoří jako o pouhém poutači na CES, takzvaný Theatre Screen, tedy v překladu „divadelní obrazovku”, chce nabídnout v budoucích sériových modelech, zní v tiskovém prohlášení.

Součástí zážitku je prostorový zvuk a 5G konektivita. Že se můžete alespoň při poslechu cítit jako v nejlepším kině, nám ostatně dokázalo už nedávno zkoušené SUV iX s příplatkovým audiosystémem Bowers & Wilkins Diamond Surround – přesně ten v prototypu nechybí.

První jízda s BMW iX: Futuristické SUV, které dokáže překvapit

Testy

„Vyklopení širokoúhlého displeje ze stropu doprovodí zvuk vytvořený exkluzivně pro tento účel ve spolupráci s renomovaným skladatelem filmové hudby a držitelem Oscara Hansem Zimmerem,” zní od automobilky s tím, že tento zvuk utichne přesně v okamžiku, kdy displej dosáhne své konečné polohy.

Foto: BMW

BMW Theatre Screen

Řeč je o ultraširokoúhlém panoramatickém displeji s úhlopříčkou 31 palců, který sahá horizontálně téměř přes celý interiér a na výšku od stropu až po opěradla předních sedadel. Lze na něm přehrávat formáty s poměry stran 16:9, 21:9 nebo dokonce ve formátu 32:9, kdy se při přiblížení obsah ořízne. Displej má rozlišení 8000 × 2000 obrazových bodů.

Kdy se novinka dostane do nabídky, zatím automobilka neoznámila. Má však být součástí vozů luxusní třídy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám