Hlavní obsah

BMW po letech oprášilo netradiční designový prvek, dostala ho X2

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW X2 sice není tak praktické jako levnější X1, z hlediska vnějšího designu mu ale nelze upřít extravagantní vzhled. Mnichovská automobilka oprášila ještě jeden prvek, který použila poprvé u modelu M1 a pak už nikdy.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW X2

Článek

Tím netradičním prvkem je umístění loga nejenom na přední kapotu a páté dveře, ale na další dvě místa. V případě modelu M1, vyráběného v letech 1978 až 1981, to byla záď, v případě nového SUV jsou to boční sloupky.

Na každé straně najdete logo s modro-bílou vrtulí, kdy logo je na obou stranách vpuštěno dovnitř, takže to vytváří 3D efekt. A - alespoň podle autora článku - to působí neotřele. Je to detail, ale zaujme. Líbí se vám? Hlasujte v anketě a piště do diskuse pod článkem.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW X2

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW X2

Pokud se nepleteme, tak jediný další výrobce, který dává loga na boky svých modelů, je Maserati. Trojzubce má vzadu z boku quattroporte, levante, ghibli i sportovní model MC12.

Ostatní automobilky přidávají loga informující o speciálních edicích nebo upozorňujících na sportovní paket. Nikdy to ale není samotné logo automobilky, ale třeba malý nápis S LINE v případě modelů Audi. Nebo Laurin & Klement v případě nejluxusnějších verzí škodovek.

Foto: BMW

BMW M1

Anketa

Líbí se vám loga na boku karoserie modelu BMW X2?
Ano
60 %
Ne
40 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám