Hlavní obsah

Bizarní snaha o změnu směru na dálnici Číňanovi nevyšla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přejeli jste svůj sjezd z dálnice? Nezmatkujte a otočte se až prostřednictvím toho následujícího. Nikoliv na nadchodu pro pěší, jak to zkoušel nejmenovaný čínský řidič. Pokuta, kterou za to vyfasoval, však byla překvapivě mírná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

O tom, co dělat, když na dálnici přejedete svůj sjezd, panuje všeobecná shoda – sjet tím dalším nebo se na tom dalším otočit a vrátit se na ten správný. Řidič Suzuki Jimny v čínské provincii Sin-ťiang si to chtěl zkrátit. Nadchodem pro pěší.

Ve videu, které bylo zveřejněno na kanálu South China Morning Post 8. dubna, vidíme bílý vůz jimny sjíždět schody nadchodu pro pěší. Jimny je v terénu velmi schopný, a tak s něčím takovým nemá problém.

Mosteckem v Suzuki Jimny: Malý offroad překvapil, krajina ještě více

Cestování

Ovšem, podle dostupných informací jimny nesjíždí na druhé straně dálnice, kam se řidič chtěl dostat. Viděl ho přitom policista, zastavil ho a pokutoval částkou 200 jüanů, tedy asi 700 korun. A samozřejmě ho poslal rovnou dolů.

Nemusíme snad dodávat, abyste nic takového sami nezkoušeli ani v jimnym, ani v žádném jiném autě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám