Hlavní obsah

Bentley zazářilo na Pikes Peak, vznikne limitovaná edice Bentaygy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závod na Pikes Peak je asi ten nejslavnější závod do vrchu, jaký se na světě jede. Vedle hlavního vítěze zbyl nějaký ten rekord i na pár dalších vyvolených. Jedním z nich bylo Bentley Bentayga, které se drtivě stalo nejrychlejším SUV tohoto kopce.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga při dojezdu na Pikes Peak

Článek

V pondělí jsme vám představili naprostého vítěze závodu Pikes Peak. By jím Volkswagen I.D. R Pikes Peak. Ten dokázal strhnout rekord jak pro elektromobil, tak i ten absolutní, což čekal asi málokdo. [celá zpráva]

Jenže je tu ještě Bentley Bentayga, které řídil Rhys Millen. Vidlicový dvanáctiválec do W pod kapotou jasně poukazoval na to, že tohle auto chce zaútočit na čtyři roky starý rekord, kdy Paul Dallenbach vyjel s Range Roverem Sport na vrchol v čase 12 minut a 35.6 sekund.

Sytě žlutozelené auto se postavilo na start a vyrazilo nahoru tak rychle, že na konci pokořilo tenhle čas o téměř dvě minuty. V cíli bylo za deset minut a 49.9 sekundy. To znamená, že tohle gigantické monstrum prolétlo celou trať v průměrné rychlosti 107 km/h.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga - vlevo speciál na závod, vpravo jeden kus ze speciální edice pro zákazíky

Foto: Bentley

Interiér nové edice

Auto přitom nemělo žádné větší sportovní úpravy. Byl zde povinný hasicí systém, zadní sedačky kvůli němu byly odstraněny a přední byly sportovní s pětibodovými pásy. Jinak auto mělo prakticky všechno, co standardní vůz. Jelo na dvaadvacetipalcových kolech, které je možné koupit, mělo výfuk Akrapovič (opět součást doplňkových výbav) a sportovnější pneumatiky Pirelli.

Bentley se rozhodlo, že na počest tohoto závodu vyrobí speciální edici deseti kusů Pikes Peak Bentayga, který bude mít velmi podobnou výbavu, jen bude podle přání zákazníka v této ostře zelenožluté barvě nebo v temně černé zvané Deep Beluga. Uvnitř budou speciální stopky, obšití kůží a alcantarou. Vše připraví divize Mulliner, tedy ta, která hýčká zákazníky tím, že na jejich přání upraví jakékoli Bentley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám