Hlavní obsah

Automobilka Karma vstává z mrtvých, chce být globální značkou

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Karma z americké jižní Kalifornie představila nedávno hybridní model Revero GT a také elektrickou platformu pro rok 2021. Společnost, která už jednou málem zkrachovala, má nyní smělé plány. Chce velkoryse expandovat do dvaceti států světa.

Karma Revero GTVideo: Karma

 
Článek

Představte si značku, která byla na pokraji krachu. V nabídce má jedno auto, kterému se ještě ani pořádně nerozjely prodeje a už se chystá na velkou ofenzívu. Mnoho lidí by si začalo ťukat na čelo, ale lidé v Karma Automotive věří, že takhle to půjde lépe.

Foto: Karma

Karma Revero GT

Je pravda, že pár zástupců v USA jim moc peněz nepřinese. A tak se vozy začnou prodávat v dalších 13 městech Spojených států. A nejen to. Firma bude expandovat do dalších 19 států celého světa. Sice firma neřekla, které to budou, ale zcela určitě dojde na Německo, Spojené arabské emiráty, Čínu…

„Chcete-li hrát ve třídě luxusních vozidel, nemůžete mít jen dobré výrobky a dobrou pověst. Musíte si být také jisti, že máte distribuční místa na těch správných místech,“ řekl Lance Zhou, šéf automobilky Karma.

Foto: Karma

Tohle je hybridní základ modelu Revero - v tunelu uprostřed je akumulátorový set s kapacitou 28 kWh.

V současné době bude základním kamenem Revero GT, které má pod kapotou elektrický pohon s výkonem 400 kW a s malým motorem jako generátorem proudu (jde o motor 1.5 TwinTurbo od BMW).

Ovšem Karma připravila i elektrickou platformu BEV, na kterou chce posléze zcela přejít. V roce 2021 by na ní mělo být nové auto už postavené, což se stane stěžejním prodejním tahákem. Představení auta přijde příští rok.

Až se tak stane, počítá Karma s dvojnásobným počtem prodejů, než je tomu dnes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám