Hlavní obsah

Auto vytvořené přímo pro luxusní jachty

Majitelé nejluxusnějších jachet světa nechtějí být omezováni. A tak chtějí být i na souši pohybliví. Ovšem zaparkovat luxusní auta do jejich jachet je leckdy problém. Firma BAC ale na to šla oklikou. Navrhla speciální auto pro jachty.

Foto: BAC

BAC Mono Marine Edition

Článek

BAC Mono není neznámý výtvor. Tenhle jednosedadlový sporťák se už dávno prohání po světových silnicích (první vůz vyjel v roce 2011) a jeden má třeba i Jay Leno. Jenže tohle je speciální verze Marine Edition. A co je na ní tak speciální? Třeba to, že má speciální antikorozní povlak na všech částech, aby agresivní slaná voda vůz nerozežrala. Pak je to také úprava ochranného oblouku za řidičem. Neslouží jen jako bezpečnostní rám proti převrácení, ale také jako nosič.

Foto: BAC

BAC Mono Marine Edition

Foto: BAC

BAC Mono Marine Edition

Součástí Marine Edition je i speciální výsuvný jeřáb, který dokáže zachytit vůz právě za tento ochranný rám, zdvihnout jej a zasunout do boku lodi, kde je klimatizovaná garáž. A ty nejluxusnější jachty garáže mají. To si pište.

Auto je vybaveno motorem o objemu 2,5 litru od Fordu, který ovšem prošel omlazovací kúrou u firmy Cosworth. Doslal od nich nové písty. Forma Montune zase upravila elektroniku. Výsledkem je 305 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h za 2,8 sekundy.

Foto: BAC

BAC Mono Marine Edition

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám