Hlavní obsah

Audi A7 má v Číně prodlouženou verzi, o myšlenku čtyřdveřového kupé přichází

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní myšlenka Audi A7 Sportback zbořena. Německá automobilka představuje prodlouženou verzi, která není liftbackem jako původní varianta, ale sedanem. Společnost reaguje na vysokou poptávku v Číně.

Foto: Audi

Audi A7L

Článek

Nová prodloužená verze modelu A7 s přízviskem L byla oficiálně představena na autosalonu v čínské Šanghaji. Auto se díky tomu stává znovu podlouhlým sedanem. Doplňuje tak řadu modelů napříč nabídkou všech automobilek, které v Číně nabízejí jedinečné modely jindy prakticky nesehnatelné.

Další evropské kladivo na Teslu? Audi A6 e-tron se představuje ve formě konceptu

AutoMoto

Audi u klasického modelu A7 prodloužila rozvor o celých 98 milimetrů na celkových 3026 mm. I tak ale A7L s délkou 5076 mm nepřekoná standardní verzi vlajkové lodi A8.

Foto: Audi

Audi A7L

Foto: Petr Horník, Právo

Standardní Audi A7

Designově krom změny karoserie nedošlo k žádným změnám, A7L má i stejné zadní svítilny jako běžná verze. Zákazníkům nabídne adaptivní vzduchové odpružení a pod kapotou bude stejný mild-hybridní motor V6 s turbodmychadlem a výkonem 335 koňských sil. Samozřejmostí už zůstává pohon všech kol a sedmistupňový automat.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi Q6 e-tron dorazí příští rok

Audi v roce 2022 uvede model Q6 e-tron. Pro britský Autocar to potvrdil šéf značky Markus Duessman. Elektrický crossover bude alternativou k modelu Q5. Využít...

Výběr článků

Načítám