Hlavní obsah

Astra TwinTop na startovní čáře

Novinky,

Opel zveřejnil tuzemskou cenu nového modelu a nedočkaví zákazníci si jej mohou u dealerů již objednávat: Astra TwinTop "startuje" na ceně 669 900 Kč za verzi Enjoy poháněnou zážehovým motorem 1,6 l o výkonu 77 kW. Za svými novými majiteli se první Astry TwinTop rozjedou po prázdninách.

Článek

Střecha tohoto kupé-kabrioletu se složí do zavazadlového prostoru za méně než třicet sekund. Když je složená má zavazadlový prostor kabrioletu Astra TwinTop objem 205 litrů. Je-li rozložená a vůz tedy v podobě elegantního kupé, zvětší se objem zavazadelníku na 440 litrů. Originálním prvkem je elektricky ovládaný systém "Easy Load", který usnadňuje manipulaci se zavazadly v momentech, kdy je střecha složená v zádi vozu.

Snadnější nakládání zavazadel

Stiskem tlačítka se části střechy složené na sobě v zavazadlovém prostoru zvednou asi o 25 centimetrů - na rozdíl od ostatních kabrioletů s pevnou skládací střechou lze tedy do zavazadlového prostoru Astry TwinTop pohodlně vkládat zavazadla nebo je z něho vyjímat i tehdy, když je složená.

Další výhodou je možnost rozložit nebo složit střechu i za jízdy, a to až do rychlosti 30 km/h. To ocení každý, kdo při jízdě kabrioletem někdy zažil náhlou vydatnou přeháňku, nebo komu u semaforů naskočila zelená právě během rozkládání nebo stahování.

Pět motorů

Pro nový model Astra TwinTop jsou připraveny čtyři zážehové pohonné jednotky o výkonech od 77 kW až po 147 kW, na příznivce nafty čeká turbodiesel "common-rail" 1.9 CDTI o výkonu 110 kW. S nejsilnějším agregátem, kterým je zážehový čtyřválec 2.0 Turbo o výkonu 147 kW, dosahuje Astra TwinTop rychlosti až 237 km/h. Všechny přeplňované motory jsou propojeny se šestistupňovými manuálními převodovkami.

Podvozek z hatchbacku

Interaktivní podvozek IDS Astry TwinTop propůjčuje vozu dobrou stabilitu za všech okolností, ještě sportovnější jízdu dovoluje na přání dodávaný adaptivní interaktivní podvozek IDS Plus s elektronickým systémem průběžné regulace tlumičů CDC.

Tlumiče podvozku IDS Plus mění průběžně svoji charakteristiku podle aktuálního stylu jízdy a stavu vozovky, což dovoluje dynamickou jízdu při stále rezervě aktivní bezpečnosti. Riziko havárie snižují také systémy aktivní bezpečnosti jízdy, jako jsou například protiblokovací systém brzd ABS, stabilizační systém ESP Plus nebo posilovač kotoučových brzd.

Slušná výbava

Astra TwinTop se nabízí ve dvou stupních výbavy: Enjoy a Cosmo. Do bohaté standardní výbavy modelu Enjoy patří komplexní škála bezpečnostních a komfortních prvků, jako jsou např. ochranný systém pro případ převrácení vozu, čelní a boční airbagy, manuální klimatizace, palubní počítač, autorádio s CD přehrávačem a šesti reproduktory, elektrické ovládání bočních oken vpředu i vzadu, zpětné zrcátko s úpravou proti oslnění, centrální zamykání nebo sportovní sedadla (přední s funkcí "Easy-Entry" usnadňující přístup k zadním sedadlům).

Modely Astra TwinTop ve stupni výbavy Cosmo mají navíc mj. výsuvný systém ochrany pro případ převrácení vozu, který když zaregistruje riziko převrácení a dá pokyn k vysunutí pevných vzpěr, jež jsou ukryty za zadními sedadly. Vozům ve výbavě Cosmo nechybí ani dálkové ovládání pevné skládací střechy, grafický palubní info-displej nebo sedmnáctipalcová hliníková kola s pneumatikami 215/45 R17, klimatizace má samočinnou regulaci.

Opel Astra TwinTop - základní ceny
MotorEnjoyCosmo
1.6 77 kW669 900 Kč704 900 Kč
1.8 103 kW713 400 Kč748 400 Kč
1.9 CDTI 110 kW794 900 Kč829 900 Kč
2.0 Turbo 125 kW809 900 Kč844 900 Kč
2.0 Turbo 147 kW-869 900 Kč

Anketa

Který z kabrioletů se vám líbí nejvíc?
Audi A4 Cabrio
32,3 %
BMW 3 Cabrio
14,7 %
Ford Focus CC
6,6 %
Mercedes-Benz CLK
9,1 %
Opel Astra TwinTop
4,7 %
Peugeot 307 CC
6,6 %
Renault Mégane CC
4,7 %
Volkswagen EOS
5,5 %
Volvo C70
15,8 %
Celkem hlasovalo 3181 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výroba Opelu Astra TwinTop se rozjíždí

V závodě automobilky Opel v Antverpách se ve čtvrtek rozjela výroba modelu Astra TwinTop, čtvrté verze modelové řady Astra nové generace. Vůz nabízí třídílnou...

Výběr článků

Načítám