Hlavní obsah

Alpina představuje obří SUV XB7 po modernizaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alpina, úpravce vozů BMW, který je již součástí mnichovského koncernu, oficiálně představil SUV XB7 po faceliftu. Po upoutávce značka potvrdila přesná data a sadu nových fotografií.

Foto: Alpina

Alpina XB7

Článek

Německý úpravce Alpina sídlící ve městě Buchloe už od faceliftu výchozího BMW X7 avizoval, že na trh uvede svou variantu, ovšem dosud jsme z novinky viděli jediný snímek. Oficiální premiéra následuje o pět měsíců později.

Designově auto pochopitelně vychází ze sériově vyráběné předlohy, která po faceliftu dostala čtyřoký vzhled díky odděleným světlometům. Nechybí typický vzhled Alpiny, a to včetně velkých paprskových kol.

V interiéru se objevuje nová obrazovka, odlišně zpracovaná přístrojová deska, od BMW se tradičně liší materiály.

BMW X7 prošlo modernizací, má čtyři oči a nový infotainment

AutoMoto

Nové super SUV přijde na trh s přeplňovaným osmiválcem 4,4 litru s výkonem 621 koňských sil, který dosáhne točivého momentu až 800 Nm. Součástí pohonu je i mild hybridní jednotka 48V a osmistupňový automat ZF s pohonem XDrive.

První svezení s novými Alpinami: Když jsou z ostrých BMW vozy pro gentlemany

Testy

Z technických informací ještě nesmíme zapomenout zmínit, že nová Alpina má elektronickou závěrku zadního diferenciálu a z 0 na 100 km/h zrychlí za 4,2 sekundy, přičemž maximální rychlost je stanovena na 290 km/h.

Auto je vybaveno i vzduchovým odpružením a řadou jízdních režimů. Nechybí pak ani brzdy Brembo.

Novinka startuje na ceně 170 500 eur, tedy v přepočtu více než 4,2 milionu korun a kniha objednávek je již otevřená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám