Hlavní obsah

Katarský princ odletěl z Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letadlo s katarským princem as-Sáním odstartovalo v úterý odpoledne z pražské Ruzyně. Princ byl předán katarským úřadům, které by měly dokončit vyšetřování aféry s nezletilými dívkami.

Článek

Katarský šlechtic, který byl u nás nepravomocně odsouzen ke 2,5 rokům vězení za zneužívání nezletilých dívek, nakonec dosáhl toho, co od počátku požadoval. Jeho případ byl předán do Kataru a on sám tam odletěl speciálním letadlem.

Na letišti se vyhýbal novinářům a do letadla se zřejmě dostal zvláštním diplomatickým nástupištěm. Doprovázeli ho čtyři lidé.

Aféra zaměstnávala média téměř rok

Policie zatkla prince 16. září 2004. [celá zpráva]

Prokázala mu, že ve svém bytě v Praze delší dobu zneužíval 16 mladých dívek. Byl obviněn z pohlavního zneužívání, ohrožování mravní výchovy mládeže a kuplířství a soud ho vzal do vazby. Banální sexuální delikt postupně přerostl ve velkou aféru, která několik měsíců zaměstnávala média.

Bohatý princ nabídl za propuštění z vazby kauci (hovořilo se o 20 miliónech korun) a Obvodní soud pro Prahu 2 ji zpočátku chtěl přijmout, ale státní zástupce podal stížnost. Ministr spravedlnosti Pavel Němec rozhodl, že as-Sáního pošleme do Kataru, který se zavázal, že bude v jeho stíhání pokračovat. Soudkyně Monika Křikavová byla proti. [celá zpráva]

Nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová dokonce podala trestní oznámení na Němce. Jeho zájem o bohatého šlechtice se zdál podezřelý nejen jí. Třicátého května 2005 byl as-Sání v Praze odsouzen ke 2,5 letům vězení, ale Nejvyšší soud nakonec rozhodl, že případ bude předán do Kataru.

Bude žádat odškodné?

Stanice Radiožurnál v úterý uvedla, že princ bude možná od ČR žádat odškodné za vazbu. Mohlo by jít o statisíce dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám