Hlavní obsah

Zámek Kinských láká na výstavu děl korejské umělkyně

Křehká díla korejské umělkyně Song Mi Kim vystavuje od minulého týdne zámek Kinských ve Valašském Meziříčí. Jedinečná výstava potrvá až do konce března.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Objekty skleněné expozice. Autorka Song Mi Kim (vlevo) s kurátorkou výstavy Kamilou Valouškovou.

Článek

„Ve vlasti realizovala monumentální sochařská díla i instalace s výrazným konceptuálním podtextem, ve kterých využívala netradičních materiálů, například klíčící rostliny. Od roku 2005 působí v České republice a její ladné sklo se za poslední léta stalo součástí české sklářské výtvarné scény,“ uvedla kurátorka výstavy Kamila Valoušková na adresu korejské výtvarnice Song Mi Kim.

Nová výstava v komorním sále zámku Kinských ve Valašském Meziříčí ukazuje například instalaci na téma legendy O líném mnichovi, která se vypráví v buddhistických klášterech. V té návštěvníci uvidí kromě jiného blyštivé ryby různých velikostí, tvarů i barev.

Foto: Archiv zámku Kinských

Barevné ryby jsou také součástí expozice.

Korejská umělkyně se pro české sklo nadchla už před deseti lety. Absolvovala proto čtyřleté studium na sklářské škole přímo ve Valašském Meziříčí, kde dnes své výtvory vystavuje. Zdejší zámek Kinských můžete navštívit denně kromě pondělka vždy od 9:00 do 17:00.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám