Hlavní obsah

Ve Zlíně můžete nahlédnout do 21 zemí na festivalu outdoorových filmů

Novinky, lap

Ve čtvrtek 8. listopadu začíná Mezinárodní festival outdoorových filmů 2012 ve Zlíně. Zahájení proběhne ve Velkém kině v 19:30 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na snímky plné adrenalinu a nespoutané přírody z 21 zemí světa. Akce potrvá do 11. listopadu.

Foto: Profimedia.cz

V rámci festivalu budou probíhat dvě výstavy fotografií. První ve Velkém kině představuje soutěžní snímky diváků. Druhá výstava provede zájemce Indonésií očima Milana Cahy v prostorách Golden Apple Cinema. Ilustrační foto

Článek

Pozvání na zahajovací večer přijal traper a dobrodruh Matin Šóš, který strávil tři měsíce uprostřed divočiny kanadského Yukonu. Připraveno je také povídání cestovatele a zakladatele České asociace Route 66 Zdeňka Juráska a fotografa a dobrodruha Milana Caha, který se představí jako ochránce tropického deštného pralesa.

Sérii filmů odstartuje snímek Brahmaputra režiséra Kevina Macdonalda o vodácké expedici na jedné z nejtěžších řek světa. Program oživí africké vystoupení Afroband MoNIMBA a světelná show Ardor Viridis.

Každý si najde to své

„Rozptyl žánrů je tak různorodý, že si každý návštěvník přijde na své. K vidění bude nejen příroda v celé své kráse, ale i spousta adrenalinových filmů, při kterých až tuhne krev v žilách. Výhodou tohoto festivalu je, že se návštěvníci setkají s různými cestovateli a můžou se jich zeptat, na co chtějí. Při tom poznají spoustu zajímavých lidí, které spojuje společný koníček – cestování a pobyt v přírodě,“ sdělila projektová manažerka festivalu Kamila Gamalová.

V rámci festivalu budou probíhat dvě výstavy fotografií. První ve Velkém kině představuje soutěžní snímky diváků. Druhá výstava provede zájemce Indonésií očima Milana Cahy v prostorách Golden Apple Cinema.

Více k festivalu na zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám