Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zhlédněte motoristickou show či kuchařské umění profesionálů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta hudebních vystoupení, vinných i pivních ochutnávek, závodů a motoristických zážitků přinese druhý červnový víkend. Užijte si ho tedy plnými doušky.

Foto: Profimedia.cz

Jak vaří profesionální kuchaři, uvidíte o víkendu v Plzni. Ilustrační foto

Článek
Praha

Motoristická show Legendy

Obří motoristická slavnost osídlí na celý víkend park pražské Psychiatrické nemocnice Bohnice. Návštěvníky čekají exhibiční jízdy závodních aut, veteránů i motocyklů, půjčovna čtyřkolek, umělecké výstavy a další bohatý program. Naleznete ho zde.

Zahájení grilovací sezóny

Pořadatelé Prague Burgerfestu zvou milovníky grilování o víkendu na střechu Galerie Harfa, kde se uskuteční Warm up Burgerfest 2015. Touto akcí pomyslně odstartuje grilovací sezóna. Ochutnáte americké speciality, poslechnete si živou hudbu... Více zde.

Festia Open Air

Festival elektronické hudby o víkendu rozezní pražský Braník. Vystoupení se uskuteční v Kempu Kotva. Na pódiu se ukáže Enrico, Jay Lumen, Subgate, Elite, Mylo a mnoho dalších DJů. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Den Kozla 2015

V areálu Velkopopovického pivovaru bude v sobotu pořádně veselo - od rána až do večera. Účastníci si prohlédnou pivovar, vyzkoušejí si řemesla, uvidí show v čepování piva, harmonikáře a nakonec také koncert kapely Mig 21. Kompletní harmonogram najdete zde.

Otevření zahrad a retro odpoledne

Víkendové otevření zámeckých zahrad v Hořovicích nabídne mimo jiné nedělní odpoledne ve stylu první republiky. Program v retro stylu začne ve 13:00. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Léto nad Lužnicí

Festival Léto nad Lužnici odstartuje mimo jiné Vodnickým dnem v Plané nad Lužnicí. Dobrovolníci se budou plavit na lecčems, hrát jim k tomu bude pohodová muzika, v podvečer ji doplní také taneční zábava. Více se dočtete zde.

Kejklíři pod hvězdami

Žižkovo náměstí v Táboře oživne v sobotu v 19:30. Mezi 21:00 a půlnocí se pak rozproudí akce Kejklíři pod hvězdami aneb Tajemné legendy ožívají. Potkáte antická božstva, zažijete římskou magii... Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Land Rover Cup 2015

Na střelnici KVZ Přeštice se v sobotu od 9:00 uskuteční Land Rover Cup 2015, mezinárodní setkání majitelů a příznivců těchto vozů. Atrakce budou spojené například s offroadem a střelbou. Více zde.

Trhy a kuchařská show

Plzeňské farmářské trhy přinesou čerstvé suroviny i tipy na přípravu chutného jídla. V sobotu mezi 8:00 a 13:00 budete svědky kuchařské show Martina Jiskry, na které jistě získáte mnoho inspirace. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Metternichova výzva 2015

Sobotní trailový závod na 50 a 33 kilometrů odstartuje v 8:30 na zámku Kynžvart. Závodníci absolvují převýšení 1378 metrů, své síly změří na trati z Dyleně do Lesného. Ty, jež se závodu nezúčastní, zabaví celodenní Zámecký jarmark. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Den s policií

Ukázky práce Městské policie Most a Policie ČR, činnost dobrovolných hasičů, cirkusová, rytířská i westernová show, dobový vojenský tábor, historický autobus a mnoho dalšího uvidíte a uslyšíte v sobotu v Mostě na akci Matylda 2015. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Provodínská štrapanda

Pěší i cyklistické trasy na různé vzdálenosti, hudební, divadelní i adrenalinová show - to vše je na sobotu připraveno v rámci 40. ročníku Provodínské štrapandy. Veškeré informace naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Zámecký pohár Opočno

Jestliže patříte mezi nadšené rybáře a máte na kontě pár solidních úlovků, neváhejte se zúčastnit víkendových rybářských závodů v opočenském zámeckém parku. Více zde.

Pardubický kraj

Parním vláčkem přírodou

Poklidnou romantiku si užijete na sobotním výletu po Pardubicku u okénka historického výletního vlaku Kralický Sněžník. Trasa Letohrad - Lichkov - Hanušovice a zpět vám jistě vyžene z hlavy všechny starosti všedních dní. Více hledejte zde.

Vysočina

Den otevřených dveří v elektrárně

V sobotu mezi 10:00 a 16:00 se zájemcům o exkurzi otevřou brány několika větrných elektráren v ČR. Například na Vysočině můžete navštívit Věžnici. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Hradní výstava vín

Výstava nejlepších moravských vín v sobotu láká na hrad Veveří. Degustace začne v pravé poledne. K jídlu a pití zahraje cimbálovka. Více hledejte zde.

Hudba, pivo, posezení

V případě, že víc než vínu holdujete pivu, navštivte Znojmo. V sobotu tam od 11:00 do 22:00 zahrají Eddie Stoilow, Aleš Brichta, Portless a další, pivo poteče proudem, o zábavu se postará i lidský stolní fotbal nebo soutěž v páce... Více zde.

Olomoucký kraj

Hanácké Benátky

Litovel zve v sobotu na šňůru hudebních vystoupení, farmářské trhy, výstupy na radniční věž, šermířské vystoupení a mnoho dalšího. Akce s názvem Hanácké Benátky začne v 10:00. Program si prohlédněte zde.

Zlínský kraj

Cimburský košt vín

Za zvuku harmoniky a kytary budou v sobotu návštěvníci hradu Cimburk koštovat vína. Bujará akce odstartuje ve 14:00. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Městské slavnosti Bohumína

ŽDB Drátovna v Bohumíně slaví 130. výročí. Vystoupí Bára Basiková, Maxim Turbulenc a další interpreti. Děti zaujme velký chrlič pěny. Ve 22:30 vypukne ohňostroj. Vše se o akci dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám