Hlavní obsah

Tipy na víkend: Za klidem v duši do Prahy, prohřát si tělo do Holic

Novinky, fis

V Praze můžete tento týden zažít mimo jiné Zenový víkend, který vnese do vašeho života zpomalení a zklidnění - alespoň na pár hodin. Tělu prospěje například sauna, na kterou lákají Holice. Okusíte tam různé ceremoniály a rituály. Jinak víkend jako obvykle nabídne spoustu dobrého jídla, pití, hudby a odreagování.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu si můžete dopřát například návštěvu sauny.

Článek
Praha

Zklidnění v Praze

Meditace, čaje, masáže, květiny i naučné filmy čekají návštěvníky Zenového víkendu v pražském Zenovém centru. Užijí si několik relaxačních technik a zároveň se dozvědí užitečné informace například o makrobiotické stravě. Program naleznete zde.

Roztoč fest

Mezinárodní festival nového cirkusu předvede v sobotu žonglování i ohňová umění. Roztoč fest začne ve 12:00 na Výletné. Do programu nahlédněte zde.

Radotínská radost

Kulturní středisko Radotín zve v sobotu do domu U Koruny na divadelní festival Radotínská radost. Zahájení se uskuteční ve 14:00, účastníky různých věkových kategorií pak čeká šňůra představení, stačí si jen vybrat. Více zde.

Středočeský kraj

Husí hody na farmě

Farma Blaník zve o víkendu na husí hody spojené se svatomartinským vínem. Účastníci si všechny dobroty vychutnají v pohodové atmosféře podblanické krajiny. Program najdete zde.

Svatomartinský jarmark

V sobotu v Kutné Hoře na Palackého náměstí můžete navštívit Svatomartinský jarmark s šikovnými řemeslníky, vinaři a kuchařskými delikatesami. Jarmark zpestří také doprovodný program s hudebními vystoupeními či kejklířem. Další informace hledejte zde.

Jihočeský kraj

Festival bojovníků

Nadšenci do historických zbraní si v sobotu užijí Festival bojovníků, který se uskuteční na Housově mlýně. Na program jsou prohlídky filmové zbrojnice, přednášky, soutěže a samozřejmě také napínavé exhibice. Více zde.

Plzeňský kraj

Martinský trh s koncertem

Od pátku do čtvrtka potrvají Martinské trhy v Plzni. V sobotu se v rámci akce můžete těšit mimo jiné na vystoupení kapely Queen revival od 15:00, 16:00 a 17:00. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Pivní slavnost

Kynšperský pivovar láká v sobotu do svého areálu na pivní slavnosti, které začnou v 16:00. Zábavu zpestří vystoupení břišních tanečnic i živá hudba. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Strašlivě strašidelný ples

Na ples plný děsivých kostýmů zve v sobotu od 20:00 Dům kultury v Litoměřicích. Jako na správném plese samozřejmě nebude chybět živá hudba, tanec a další zábava. Jen se to všechno tentokrát zahalí do tajemna. Více zde.

Liberecký kraj

Liberecké podzemí

Každou první sobotu v měsíci mohou zájemci z řad veřejnosti vstoupit do chodeb libereckého podzemí. Prohlídky probíhají od 8:30, 10:00 a 11:30, nutná je ovšem předchozí rezervace vstupenek. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Klídek fest

V sobotu dorazte do Hradce Králové na Klídek fest. Začne od 16:00 a protáhne se až do pozdních večerních hodin. Vystoupí čeští i zahraniční hudební interpreti, návštěvníkům budou k dispozici také tvůrčí workshopy a ochutnávky veganské či vegetariánské kuchyně. Více zde.

Pardubický kraj

Saunové rituály

Hluboké prohřátí si užijí účastníci nedělní přehlídky saunových rituálů v Holicích. Ceremoniály v sauně doplní doprovodný program. Více informací najdete zde.

Králičí hop

Mistrovství ČR v Králičím hopu proběhne v sobotu mezi 9:00 a 17:00. Pokud by se vám zachtělo téhle podívané, přijďte do pardubické Sportovní haly Dašická. Více zde.

Vysočina

Cukrářský festival 2015

Sladký festival plný barev a dobrot ochutnají milovníci sladkostí v sobotu v Jihlavě. Nebudou chybět degustace ani workshopy. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Cyklocestování v Brně

Dobrodružné historky, fotografie z cest a zkušenosti cestovatelů přinese festival Cyklocestování v Brně. Zaměří se především na vášnivé cyklisty. Festival, který potrvá celý víkend, začne v sobotu v 10:00 a v neděli pak v 10:30. Vše se o akci dozvíte zde.

Putování za mladým vínem

Do Bořetic se v sobotu můžete vypravit za mladým vínem. Ochutnáte ho, společně s dobrotami z grilu, v tamních otevřených sklepech. Akce potrvá od 11:00 do 18:00. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Jak žít a nezbláznit se

Sobotní přednáška Lidmily Pekařové, autorky knihy Jak žít a nezbláznit se, je určena hlavně rodičům, kteří vychovávají dítě či děti ve věku do šesti let. V divadelním sále ZŠ Šumperk se mezi 14:00 a 17:00 dozvědí, jak naučit děti poslušnosti, uklízení, rozlišování práce od hry a mnoho dalšího. Do témat přednášky nahlédnete zde.

Zlínský kraj

Držkovský cross

Držková zve na víkendové závody psích spřežení. Hlavní závod odstartuje v sobotu v 10:00, v neděli začne druhé kolo závodu už v 9:00. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Výlov rybníka

Od pátku do neděle bude na rybníku Bezruč v Jistebníku probíhat výlov. Nenechte si tuto tradiční událost ujít. Vězte ale, že rybáři jsou ranní ptáčata. Více informací najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám