Hlavní obsah

Tipy na víkend: Navštivte hudební festivaly a svezte se vláčkem

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je v plném proudu, počasí nám to už pár dní dává důrazně najevo, a tak nic nebrání tomu, abyste si naplno užili sezónu hudebních festivalů. Ať už je vám blízký snad jakýkoliv hudební styl, přijdete si na své. Zkrátka o víkendu nezůstanou ani pivaři a labužníci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Cvičení mezi květy

V sobotu mezi 10:00 a 16:00 si můžete přijít protáhnout tělo na lekce jógy a pilates do Botanické zahrady Praha. Cvičit a relaxovat se bude na čerstvém vzduchu. Více zde.

Žižkov Food Market

Na Tachovském náměstí v Praze v sobotu poznáte a hlavně ochutnáte lahůdky restaurací a prodejců ze Žižkova a Vinohrad. K jídlu zahraje živá muzika. Více se dozvíte zde.

Chrtí dostihy

Greyhound Park Motol zve v sobotu na chrtí dostihy. Závodní program zpestří občerstvení a další akce. Více informací hledejte zde.

Středočeský kraj

Mělnický triatlon

Sobota bude v Mělníku hlavně o sportu. Odstartuje tam totiž triatlon, kterého se zúčastní začátečníci i ostřílení sportovci. Podrobné informace naleznete zde.

Parním vlakem k Berounce

Dopřejte si trochu letní romantiky a vypravte se v sobotu na výlet vlakem. Na trase z Lužné u Rakovníka do Berouna můžete navštívit hrad Křivoklát, sklárny v Nižboru či Hamousův statek ve Zbečně. Více zde.

Jihočeský kraj

Jen Tak Tak na nádvoří

Folkový koncert kapely Jen Tak Tak začne v neděli v 15:00 na nádvoří hradu Landštejn. Potrvá zhruba hodinu a půl. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Prázdniny na Boleváku

Pláž u Velkého Boleveckého rybníka v Plzni se v sobotu od 10:00 stane dějištěm bujaré letní zábavy. Návštěvníky čekají živá hudební vystoupení známých interpretů a další program. Více zde.

Karlovarský kraj

Festival Rock iN Roll

Hudební festival v Nové Roli přivede na pódium interprety Sto zvířat, Krucipüsk, Loudky a další. Za živou hudbou se vydejte na pláž tamního přírodního koupaliště. Vše se dočtete zde.

Ústecký kraj

Jakubská pouť

Stánky, občerstvení, živá hudba a další program se uskuteční v rámci Jakubské pouti v Bělušicích. Začne v sobotu od 16:00. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Bee Pee Fest 2015

Hudbu, tanec i ohnivou show si vychutnají plnými doušky účastníci sobotního Bee Pee Festu v lokalitě Bílý Potok. Harmonogram vystoupení si prohlédněte zde.

Královéhradecký kraj

Oživlý Josefov

Sobota bude od 9:00 do 18:00 ideálním časem k návštěvě Pevnosti Josefov. Přemístíte se tam zpět v čase do dob návštěvy císaře Josefa II. či projektování stavby. Vše se dozvíte zde.

Vážná hudba na Opočně

Koncert vážné hudby zpestří nedělní večer na zámku v Opočně. V zámecké obrazárně bude od 19:30 znít viola Jitky Hosprové a klavír v podání Adama Skoumala. Více naleznete zde.

Pardubický kraj

Moravskotřebovský bramborák

V sobotu od 14:00 se na nádvoří zámku Moravská Třebová rozezní folková, trempská a country hudba v rámci tradičního festivalu Moravskotřebovský bramborák. Jak už samotný název napovídá, účastníci si pochutnají mimo jiné na bramborácích. Více čtěte zde.

Vysočina

Putimovská lávka

Nevšední zábava čeká ty, kteří se v sobotu od 14:00 zúčastní akce z názvem Putimovská lávka. Na programu je retro módní přehlídka, grilování, jízda na kole, koulení koule přes lávku, tancovačka pod širým nebem a další aktivity. Vše naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Pivní Veveří

Festival malých pivovarů oživí o víkendu nádvoří hradu Veveří. K ochutnání tam budou produkty pětice regionálních pivovarů. K poslechu zahraje živá hudba. Více čtěte zde.

Meruňkové slavnosti

Máte rádi meruňky? Jestli ano, neměli byste chybět na sobotních meruňkových hodech ve Valticích. Ovoce tam ochutnáte snad na všechny způsoby a poslechnete si u toho živá hudební vystoupení. Akce začne v 15:00. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Setkání dechových hudeb

Víkend v tónech dechovky stráví účastníci již 22. ročníku Setkání dechových hudeb v zámeckých zahradách Dřevohostic. V sobotu začne program až večer, v neděli už v 7:30. Více zde.

Zlínský kraj

Rock for česnek

Hudební festival se zvláštním názvem Rock for česnek rozproudí v sobotu v podvečer Suchou Loz. Interpreti jako Chaos in head nebo The Suterén se začnou na pódiu střídat od 18:00. Program si prohlédněte zde.

Moravskoslezský kraj

Jičínfest 2015

Multižánrová hudební vystoupení si užijí účastníci Jičínfestu. Kapely z Nového Jičína a okolí si poslechněte v sobotu od 17:30. Více se dozvíte zde.

Sobota v pohybu

Trocha sportu nikomu neuškodí, a tak možná oceníte sobotní Prázdninovou cyklojízdu aneb Pořádný punk na kolech. Akce začne v 16:00 srazem před Forum Nová Karolina v Ostravě. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám