Hlavní obsah

Tipy na víkend: Designovou inspiraci přinese Zlín, krátkými filmy pobaví Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už máte rádi kočky, historii, jídlo, sport, hudbu, film nebo místo toho chystáte svatbu, o víkendu se nudit nebudete. Z méně častých akcí nabízí Praha výstavu koček a České Budějovice svatební veletrh. Kromě toho si můžete vybrat z řady hudebních i jiných kulturních akcí napříč Českem.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu můžete v metropoli navštívit třeba Festival krátkých filmů. Ilustrační foto

Článek
Praha

Výstava koček

Výstava koček Star show proběhne v hotelu Diplomat v pražské Evropské ulici. V sobotu i v neděli se můžete akce zúčastnit od 10:00 do 18:00. Na výstavě zakoupíte chovatelské vybavení a navštívíte přednášky či semináře. Pro dětské návštěvníky budou připraveny hry a soutěže. Více najdete zde.

Festival krátkých filmů

Již 9. ročník Festivalu krátkých filmů probíhá od čtvrtka do neděle v Kině Světozor ve Vodičkově ulici v srdci Prahy. Od pátku do neděle uvidíte v rámci mezinárodní soutěže řadu filmů se stopáží do 25 minut, které byly natočeny v uplynulých dvou letech. Program si prohlédněte zde.

Středočeský kraj

Bronzová výstava v Boleslavi

Bronzové objekty Davida Černého můžete obdivovat v sobotu a v neděli vždy od 9:00 do 17:00 ve Škoda muzeu v Mladé Boleslavi. Dvanáct objektů představuje důležité milníky v českých dějinách, například vládu Karla IV., husitské války nebo premiéru opery Don Giovanni. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Otevřené sklepy Nový Šaldorf

Akce Zimní otevřené sklepy se uskuteční v sobotu v Novém Šaldorfu. Vinaři otevřou svoje sklepy mezi 10:00 a 18:00. Zároveň se uskuteční recesistická soutěž tříčlenných družstev v kopání písku v podzemních chodbách. Více čtěte zde.

Švýcarské dny v Brně

Letohrádek Mitrovských bude v pátek a v sobotu hostit akci s názvem Švýcarské dny. Účastníci zhlédnou turistické filmy, různé fotografie nebo ochutnají švýcarské speciality. Vstup je zdarma. Více zde.

Jazzfest Znojmo

Znojmo ožije o víkendu hudbou. Až do neděle se tu totiž koná 7. ročník jazzového festivalu. V pátek si jazz užijete v několika klubech. V sobotu ho od 9:00 do 12:00 vyslechnete přímo v Obrokové ulici pod Radniční věží. V neděli v 18:00 přijede publikum pobavit Ivan Mládek a Banjo band do velkého sálu Městského úřadu. Do celého programu nahlédněte zde.

Jihočeský kraj

Svatební veletrh v Budějovicích

Druhý ročník největšího svatebního veletrhu na jihu Čech proběhne v sobotu v multifunkčním pavilonu „T“ na českobudějovickém výstavišti. Veletrh trvající od 10:00 do 18:00 nabídne inspiraci pro svatby i ve stylu venkovních obřadů. Chybět nebude ani módní přehlídka, stylisté či soutěže. Veškeré informace naleznete zde.

Ples města Bechyně

Jubilejní 10. ples města Bechyně se koná v sobotu v kulturním domě v ulici U Nádraží. Od 20:00 zahraje k tanci a poslechu kapela Horváth Band. Bude připravený pestrý program i soutěže o ceny. Více zde.

Královéhradecký kraj

Ex libris v Novém Městě nad Metují

Ex Libris ze sbírky Jindry Imlaufa představuje ve čtvrtek Městská galerie Zázvorka v Novém Městě nad Metují. Výstavu můžete navštívit v ulici Na Zadomí 1210 v sobotu od 10:00 do 12:00 a poté od 12:30 do 16:00. V neděli je zavřeno. Další informace hledejte zde.

Tradiční česká zabijačka v Hradci

Park Golf v Hradci Králové připravil na víkend tradiční českou zabijačku. V sobotu od 9:00 se areál v Roudničské ulici promění ve vesničku s hody a trhy, bude i zábava pro děti. V neděli bude od 12:00 připraven samoobslužný raut. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Mašinkový víkend v Pardubicích

Východočeské muzeum v Pardubicích připravilo Mašinkový víkend. Rytířské sály budou otevřeny v sobotu od 10:00 do 18:00 a v neděli od 10:00 do 16:00. Děti i dospělí budou nadšeni z výstavy funkčních modelových kolejišť a uvidí jezdící modely vlakových souprav rozličných druhů i velikostí. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Prohlídka hvězdárny

V sobotu od 15:00 mohou všichni, kteří se zajímají od astrologii, zavítat zdarma do karlovarské hvězdárny. Více informací hledejte zde.

Liberecký kraj

Hvězda Merkuru nezhasíná

Interaktivní výstava věnovaná fenoménu slavné stavebnice nese příhodný název Merkur není jen planeta. Můžete ji navštívit v prvním patře OC Liberec. Výstava potrvá do 2. února. Více zde.

Olomoucký kraj

Večerní pochod kolem Helfštýna

Tradiční lednová akce pro turisty je připravena na pátek v Lipníku nad Bečvou. Sraz účastníků je od 17:00 do 18:00 u Střediska volného času v Komenského sadech. Cílem pochodu je restaurace Pod hradem v Týnu nad Bečvou, kde zahraje skupina Gem Band. Pro účastníky bude připraven teplý čaj i možnost opékání špekáčků. Nezapomeňte si baterku. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Ondrášova lyža v Beskydech

V pořadí 9. ročník závodu Ondrášova lyža se koná v sobotu na loukách v okolí beskydské usedlosti Dřevjanka u Zbuja v Malenovicích. Závod v běhu na lyžích klasickou technikou měří 10 kilometrů a uskuteční se na tratích Lysohorské magistrály. Ondrášova lyža je součástí poháru o Velkého Ondráše. Více zde.

Plzeňský kraj

Zahájení nové výstavy v Klatovech

Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše v Klatovech bude hostit výstavu tvůrčí skupiny P89 Plzeň. Tato skupina sdružuje okolo 20 profesionálních výtvarníků. Slavnostní zahájení výstavy je naplánováno na pátek a proběhne od 17:00 ve výstavním sále muzea. Více hledejte zde.

Postavičky na provázcích

Návratem do dětských let pro vás může být návštěva plzeňského Muzea loutek. Zavítejte sem mezi 10:00 a 18:00 a prohlédněte si dřevěné panáčky různých velikostí. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Současné umění v Žatci

Mezinárodní dialog současného umění se uskuteční v Galerii Sladovna v Žatci, a to díky výstavě Contextus, která představí současné polské umělce. Vernisáž výstavy proběhne v pátek v 17:30. O víkendu můžete výstavu na Masarykově ulici vidět od 10:00 do 16:30. Více se o výstavě dozvíte zde.

Vysočina

Depeche Mode revival v Jihlavě

Soul Music club v sobotu po roce opět přivítá kapelu Depeche Mode revival. Program začne ve 21:00 v Dělnickém domě v Jihlavě. Skupina představí nové aranže skladeb a neustále se rozšiřující repertoár. Více zde.

Kamil Lhoták v Havlíčkově Brodě

Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě připravila výstavu Kamil Lhoták. Díla malíře, od jehož narození v loňském roce uplynulo 100 let, si můžete prohlédnout v sobotu a v neděli od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00 na Havlíčkově náměstí. Více naleznete zde.

Zlínský kraj

Koncert k zahájení roku ve Vsetíně

Vsetín zahájí letošní kulturní sezónu novoročním koncertem komorního smyčcového orchestru Musici Boemi z Brna. Touto nedělní akcí také Vsetín zahájí oslavy Roku české hudby. Koncert začne v 17:00 v kině Vatra v Sušilově ulici. Více se dočtete zde.

Výstava designu ve Zlíně

Výstava Design jako cesta k člověku představuje mladého zlínského studenta designu Lukáše Němce. Výstavu můžete vidět v sobotu i neděli od 14:00 až do nočních hodin ve zlínském klubu Loft na třídě Tomáše Bati. Více zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám