Hlavní obsah

Tipy na Velikonoce: Odpočiňte si při nočním koupání v termálech nebo koštu vín

Novinky, fis

Veskrze tradiční, ale i značně obohacený program čeká všechny, kteří nebudou trávit čtyřdenní prodloužený víkend doma. Kromě jarmarků se můžete zúčastnit také hudebních či divadelních vystoupení a také speciálních prohlídek hradů, zámků a dalších památek. Ošizeni nezůstanete ani o oblíbené vinné degustace.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Po stopách sv. Václava a Anežky

Velikonoční pondělí můžete po koledě strávit výpravou do minulosti. Od 16:00 ji nabídne Muzeum pověstí a strašidel. Účastníci se vydají za příběhem sv. Václava a sv. Anežky. Více se dočtete zde.

Kytara, soprán, loutna a harfa

Art Space, koncertní galerie na Starém Městě, zve od pátku až do pondělí na hudební vystoupení Romantic Songs - koncert pro kytaru, soprán, loutnu a harfu. Ve všech dnech začnou vystoupení v 19:00. Více hledejte zde.

Otevření Vrtbovské zahrady

Jaro můžete se vší slávou uvítat na pátečním otevření Vrtbovské zahrady, kde si prohlédnete barevné opeřence, jako je třeba papoušek nádherný atd. Otevření proběhne od 10:00. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Velikonoční narozeniny

OC Central Kladno oslaví v pátek od 13:00 první narozeniny. Na oslavu dorazí i kouzelník, takže o zábavu bude postaráno. V neděli se pak centrum převlékne do velikonočních barev a návštěvníkům nabídne tradice, ochutnávky svátečních dobrot a další program.

Velikonoční jízdy

V sobotu, neděli a v pondělí se můžete zúčastnit velikonočních jízd výletními vláčky taženými parní lokomotivou po kolínské řepařské dráze. Prohlédnete si při této příležitosti také muzejní expozici. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Netradiční klášterní Velikonoce

Speciální prohlídky, v rámci nichž se zájemci podívají do kláštera klarisek i minoritů, nabízí prodloužený velikonoční víkend v Českém Krumlově. Program nabídne divadelní představení, lidová řemesla, tvoření a další aktivity. Vše se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Velikonoce v Pivovarském muzeu

Velikonoční tradice, ale také prohlídky s průvodcem a tematickou hru chystá pro své návštěvníky Pivovarské muzeum v Plzni. Zúčastnit se toho můžete od pátku do neděle. Bližší informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Svátky ve sklárně

Na oslavu Velikonoc zve v sobotu také karlovarská sklárna Moser, kde budou připraveny ukázky řemeslné šikovnosti, dětská hudební a taneční vystoupení a od 9:05 první prohlídka sklářské hutě (poslední začne ve 14:30). Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Švestkova dráha

Pravidelný provoz na Švestkové dráze na Litoměřicku bude obnoven na Velký pátek. Až do října na ní vláčky budou jezdit každý víkend a o státních svátcích. Více zde.

Liberecký kraj

Mimořádné prohlídky v Zákupech

Jedinečnou návštěvu zázemí císařova osobního výtahu či sklepení pod východním křídlem zámku zažijete během prodlouženého víkendu v Zákupech. Mimořádné prohlídky budou probíhat mezi 10:00 a 15:00. Více se o nich dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

O svátcích na Dobrošov

Výjimečné prohlídky nabídne od pátku do pondělí pevnost Dobrošov, a to mezi 10:00 a 14:00. Exkurze začne vždy v celou hodinu. Více informací hledejte zde.

Pardubický kraj

Historický trolejbus

Velikonoční pondělí oslaví někteří jízdou velikonočním trolejbusem v Pardubicích. Historický vůz vyjede ze Třídy Míru poprvé v 9:55. Každý pasažér za příspěvek na provoz trolejbusu získá malé velikonoční překvapení. Více čtěte zde.

Vysočina

Dechovky 21. století

V pátek od 20:00 potěší program v Sokolovně Žirovnice ve stejnojmenném městě všechny příznivce dechovky. Živé hudební vystoupení tam začne ve 20:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Tasovická výstava vín

V sobotu začne v 10:00 Tasovická výstava vín. Ochutnat vinné vzorky budete moci v Kulturním domě Hodonice od 10:00. Akci ozvučí cimbálová muzika. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Noční koupání v termálech

Dokonalý odpočinek zajistí velikonoční noční koupání v Termálech Losiny. Uskuteční se v sobotu od 21:00 do 23:30. Příjemnou atmosféru navodí také osvětlení svíčkami a relaxační hudba. Více se dočtete zde.

Zlínský kraj

Tulipománie v Buchlovicích

Od čtvrtka do pondělí provoní a obarví buchlovický zámek tulipány. Jestli jsou i vaší oblíbenou květinou, nenechte si jejich záplavu ujít. K vidění budou vždy mezi 10:00 a 15:00. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Country Velikonoce

Centrum Slezská Harta v Rázové láká zájemce na Country Velikonoce. Odehrají se tam v sobotu. V 16:00 začnou autorským čtením se spisovatelkou Kamilou Novákovou, od 17:30 budou pokračovat živou country hudbou. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám