Hlavní obsah

Stezka korunami stromů Lipno oslaví první narozeniny

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stezka korunami stromů Lipno bude v sobotu společně s návštěvníky slavit své první výročí otevření a také potěšující zájem turistů. Těch sem v uplynulém roce zavítalo více než 300 tisíc. Provoz stezka nepřerušila ani v zimních měsících. V letním čase je ovšem otevírací doba prodloužená, a to denně od 9:30 do 19:00.

Foto: Archiv Stezky korunami stromů Lipno

Lesní stezka je zasazená do šumavského lesa. Nabízí ale výhled až za jeho hranice.

Článek

Až do půlnoci se mohou o prázdninových sobotách turisté pohybovat po osvětlené trase stezky a užívat si tak neobyčejný pohled do korun okolních stromů i potemnělé krajiny. Předposlední červencová sobota bude ale výjimečná.

Protože stezka slaví první narozeniny, bude tu na návštěvníky čekat malý dárek. Od 20:00 za vstup nezaplatí ani korunu. Navíc od osmé hodiny večerní proběhne koncert Jakuba Vančury z českobudějovické funk-rockové skupiny Strong Coffee.

Už během prvního roku fungování se Stezka korunami stromů Lipno dočkala inovací. Otevřela se tady půjčovna trekingových bot i přírodní dětský park u vstupu na stezku. Tam obvykle tráví čas s nejmenšími návštěvníky jeden z rodičů, zatímco ten druhý prochází trasu se starší ratolestí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám