Hlavní obsah

Poděbrady budou celý víkend oslavovat krále Jiřího

Novinky, fis

Středověký festival zahýbe tento víkend děním v Poděbradech. Město se vrátí zpět do středověku do dob vlády krále Jiřího z Poděbrad. Lidé se projdou pod vlajkovou výzdobou i dobovým tržištěm.

Foto: archiv Městského kulturního centra Poděbrady

Poděbrady se o víkendu vrátí v čase.

Článek

Výročí 550 let od mírových misí krále Jiřího si Poděbrady připomenou tento víkend bujarými oslavami. Potrvají od pátku až do neděle. V rámci doprovodného programu ochutnají návštěvníci města tradiční české pokrmy a uvidí šermířská vystoupení.

Program poděbradských oslav začne už v pátek v 18:30 historickým průvodem. Ten povede lázeňským parkem a skončí až na zámku. Ve 21:30 se pak účastníci mohou těšit na ohňostroj.

Foto: archiv Městského kulturního centra Poděbrady

V neděli se účastníci poděbradských oslav mohou těšit na napínavé souboje šermířů.

V sobotu bude akce pokračovat už od 10:00 slavnostním průvodem krále a jeho dvora. V průběhu dne diváci zhlédnou například řadu hudebních a tanečních vystoupení středověkých souborů.

Oslavy budou v plném proudu i v neděli. Pro účastníky budou připravena šermířská, kejklířská i další taneční a hudební vystoupení. Plánované ukončení akce bude okolo 16:00. Do programu akce můžete nahlédnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám