Hlavní obsah

Plzeň láká rodiny s dětmi na interaktivní digitální hřiště

Novinky, mšv

Laserové prolézačky, hry s UV světlem nebo obří Člověče, nezlob se. Nejen na to láká návštěvníky výstava Blik Blik _ Digitální hřiště v prostorách plzeňského areálu Depo2015. Interaktivní expozice cílí především na rodiny s dětmi a chce hravou formou přiblížit současné světelné, projekční i zvukové technologie.

Foto: Milan Říský

Výstava navazuje na festival světla Blik Blik.

Článek

Akce navazuje na plzeňský festival světla Blik Blik, který se kvůli koronaviru nemohl v původním březnovém termínu uskutečnit. „Proto jsme se rozhodli vytvořit soubor světelných a multimediálních instalací ve formátu digitálního hřiště, které připraví návštěvníkům zcela nový zážitek,“ vysvětlil za Depo2015 programový ředitel Jan Štěpán.

Na ploše 800 metrů čtverečních najdou návštěvníci celkem čtrnáct instalací od předních českých i zahraničních studií a umělců. Do realizace se zapojili například i studenti z Fakulty designu a umění Západočeské univerzity.

Foto: Milan Říský

Expozice obsahuje množství interaktivních prvků.

Stěžejním tématem expozice je hra se světlem a zvukem. Instalace mají podle pořadatelů přenést návštěvníky do světa vizuálních experimentů, zvukových iluzí a světelné imaginace, kde si vyzkoušejí například tvorbu obrazu pomocí hry na piano nebo lidského pohybu. Nechybí ani laserová prolézačka, světelné malování nebo hra Člověče, nezlob se! v nezvykle velkém provedení.

Akce potrvá až do 23. srpna. Společné s ní se v Depo2015 koná také výstava Góóól, kde se mohou návštěvníci seznámit s příběhy českého fotbalu.

Vysočina má náplast na pandemii: do muzeí za dvacku

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám