Hlavní obsah

Muzeum zve na procházku lesem, který vyrostl z papíru

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro všechny zájemce, kteří mají chuť se projít lesem, ale ne jen tak ledajakým, připravilo Národní zemědělské muzeum na Letné výstavu LES – Příběhy stromů a lidí. O tom, že je na co se koukat, svědčí fakt, že během šesti týdnů od otevření se „lesem prošly“ téměř dvě tisícovky lidí.

Foto: archív Národního zemědělského muzea Praha

Část papírového lesa v pražském Národním zemědělském muzeu

Článek

„Vyprávíme příběhy o cestě časem za bájným prvotním stromem, o lese a lesnících, kteří pěstují les pro další generace, i příběhy různých lesních bytostí, které vidíme, pouze když se v lese zasníme. Hry, které jsme na výstavě připravili, jsou srozumitelné ‚žáčkům‘ mateřských školek i těm nejstarším. Bonusem je, že výstavou provází vypravěči, kteří zvládají angličtinu, italštinu, němčinu i další světové jazyky,“ uvádí jeden ze spoluautorů, lesník Václav Kinský.

Výstavu realizoval mezinárodní tým spolku Mamapapa. Přizval newyorské výtvarníky, kteří tvoří nadživotní stromové objekty z certifikovaného balicího papíru. Toho bylo na sochy spotřebováno 15 kilometrů. Výstava trvá do konce roku.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

V pražské zoo můžete nakrmit žirafy

Od neděle, na kterou připadl Mezinárodní den žiraf, bylo v pražské zoologické zahradě dovoleno krmit žirafy. Ne samozřejmě svévolně. U ostatních zvířat přísný...

Zoo Praha je čtvrtá nejlepší na světě

Nejoblíbenější cestovatelský server TripAdvisor zveřejnil hodnocení svých uživatelů světových zoologických zahrad. Pražská zoologická zahrada byla vyhodnocena...

Výběr článků

Načítám