Hlavní obsah

Moravský kolos čeká na turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na slunečné jarní dny, kdy snad již nebudou bezpečnostní opatření v souvislosti s koronavirem tak přísná, čeká moravský lodní kolos, jímž je výletní plavidlo Munot. Letos by měl již druhou sezonu vozit turisty na horní nádrži vodního díla Nové Mlýny na pomezí Brněnska a Břeclavska. Z paluby se lze pokochat pohledem na romantické Pavlovské vrchy.

Foto: Plavby Pálava

Loď Munot kotví na horní nádrži vodního díla Nové Mlýny.

Článek

Munot je se svými čtyřiatřiceti metry a třemi palubami největší výletní lodí na Moravě. Spolu s ním bude po nádrži přepravovat turisty i loď Věstonická venuše.

„Pevně věříme, že už brzy budeme moci vzít milovníky klidu a pohody u vody na výlety, a to buď z našeho přístaviště v kempu Merkur nebo z nedalekých Pasohlávek,“ řekla Právu za společnost Plavby Pálava, která výletní plavidlo vlastní, Lucie Erbanová.

Zdůraznila, že plavby lze zorganizovat i tak, aby se jich účastnily jen malé skupinky, které se nebudou  kvůli koronaviru vzájemně potkávat. „Stačí jen si  k nám předem zatelefonovat a domluvit se,“ dodala.

Znojemská věž je klenotem země. Radní ji chtějí zapsat na seznam památek

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám