Hlavní obsah

Mezinárodní den rodiny zve na akce v Čechách i na Moravě

Novinky, ČTK, Klára Fischleinová

Středa 15. května patří rodinám. V Česku v tomto týdnu proběhnou při příležitosti Mezinárodního dne rodiny zážitkové, sportovní i jiné akce. Vše pro rodiče a jejich ratolesti. Praha nabídne třeba komiksové dílny s možností vytvoření vlastní postavy a jejího příběhu, které připravilo Centrum současného umění DOX. Hodonín nabízí zábavné odpoledne s divadlem i malování na obličej.

Foto: Profimedia.cz

Malování na obličej je oblíbeným bodem programu řady akcí připravovaných pro děti. Ilustrační foto

Článek

Na komiksové odpoledne, které začíná v 15.00, se děti i jejich rodiče mohou ve středu těšit v pražském DOXu. Zdejší dílny povedou mimo jiné komiksoví kreslíři Tomáš Chlud, Dan Černý a sochařka Josefína Jonášová. V 17.00 se dětem představí pohádka Hledá se DOXman, živý komiks z Holešovic. Součástí odpoledního programu bude interaktivní komentovaná prohlídka výstavy Signály z neznáma: Český komiks 1922–2012. Výstava mapující 90 let vývoje českého komiksu potrvá do pondělí 20. května.

Nejen v metropoli

Na pěší zóně v Dolních Valech v Hodoníně bude od 14.30 pro rodiny připraveno soutěžní odpoledne s tvořivými aktivitami i divadelním představením. Malí účastníci se budou moci nechat ozdobit barvami na obličej. Jestli se tak promění ve zvířátko nebo pohádkovou bytost, je už jen na jejich volbě.

V Ústí nad Labem se stmelování rodiny přesune na sobotu. Od 10.00 tu bude ve Smetanových sadech dětem k dispozici skákací hrad, zábavu chystá i klaun Kiki a nuda nebude ani na dětské diskotéce. Na programu jsou také nejrůznější soutěže. Mezinárodní den rodiny oslaví speciálními událostmi i další česká města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám