Hlavní obsah

Lanovka udělala z Horních Míseček rodinnou zónu

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařskou arénu přizpůsobenou rodinám s dětmi a nepříliš dobrým lyžařům udělala z krkonošských Horních Míseček nová čtyřsedačková lanovka.

BEZ KOMENTÁŘE: Otevření nové lanovky na MísečkáchVideo: Novinky

 
Článek

Čtyřsedačka se poprvé naostro rozjela ve čtvrtek 21. prosince ráno. Vlekaři s cílem vytvořit rodinný areál, který ve Špindlerově Mlýně doposud chyběl, optimálně rozšířili i mísečskou sjezdovku Machytka. Plocha sjezdovky se celkově zvětšila o 1,5 hektaru, což nezanedbatelně zvýší její propustnost a bezpečnost především v horním a dolním úseku.

„Rodinný areál dělá především pro malé i velké lyžaře nesrovnatelně pohodlnější lanovka nežli dosavadní vlek. Lyžování na Mísečkách dostalo lanovkou úplně jiný rozměr,“ konstatoval ředitel špindlerovského Skiareálu Čeněk Jílek.

Rodiče od letošních Vánoc už nemusejí ve Špindlerově Mlýně nebezpečně pérovat ratolesti na leckdy lyžaři narvaných tratích. Záleží ovšem, jestli novým rodinným areálem nepohrdnou a budou nadále riskovat zdraví a životy dětí mezi lyžaři, kteří se leckdy řítí po sjezdovce jako dělové koule.

„Budeme se snažit, aby rodiče s dětmi našli na Horní Mísečky cestu. Hodláme to viditelně inzerovat,“ slibuje Jílek.

Považují ho za nejlepší

Lanovka, přesunutá po nezbytné repasi ze Svatého Petra, výrazně zvýší přepravní kapacitu střediska Horní Mísečky. Repase představovala v podstatě tvorbu nové lanovky.

„Jde o původní čtyřsedačku, kterou ve Svatém Petru nahradila současná šestimístná lanovka. Kompletní repase se týkala skoro všech částí lanovky. Vyměnili jsme opotřebované díly a některé lanovkové komponenty, například hlavní elektromotor. Nové je i čalounění sedaček a nástupní brány," přiblížil Jílek.

Skiareál Špindlerův Mlýn letos investoval do komfortu lyžařů okolo 50 miliónů korun. „Investice jsou vidět. Společnost Melida všechno, co slíbila, doposud splnila,“ tvrdí špindlerovský starosta Vladimír Staruch.

Špindl, považovaný zahraničními cestovními kancelářemi za nejlepší lyžařské středisko Česka, letos opět nabídne 25 kilometrů sjezdových tratí a spoustu volnočasových aktivit. Areál 23. prosince otevírá tradiční Ledárium Na Pláni, tentokrát v aktuálním stylu Hvězdných válek. Novinku představuje Burton snowpark na Horních Mísečkách pro milovníky snowboardingu a freestylového lyžování nebo měřená trať obřího slalomu pro veřejnost ve Svatém Petru.

„Lyžaři si mohou vyzkoušet závodní trať se vším všudy od startu až do cíle a svůj čas si porovnat s časem nejznámějšího českého sjezdaře Ondřeje Banka,“ upřesňuje Jílek.

Reklama

Výběr článků

Načítám