Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Zasportujte si zadarmo, obdarujte zvířata v zoo

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na týdenní akci Praha sportovní, která probíhá od Božího hodu až do Silvestra, si můžete zadarmo vyzkoušet různé druhy sportů. V plzeňské zoo můžou děti na Štědrý den dát pamlsky zvířátkům v jesličkách, v Českém Krumlově zase medvědům v zámeckém příkopu.

Foto: Profimedia.cz

Zabruslit si s dětmi můžete v rámci akce Praha sportovní. Ilustrační foto

Článek
Praha

Sportování zadarmo

Neseďte se svými dětmi po celé svátky u televize a přijďte si zadarmo zasportovat! Na výběr máte ze stovek zapojených sportovišť v Praze a nepřeberného množství různých aktivit – můžete si třeba zaplavat, zacvičit či zahrát tenis, volejbal, golf nebo třeba bowling. Rezervace se spustí v sobotu. Více informací naleznete zde.

Živý betlém na zámku

Udělejte si se svými ratolestmi výlet na Chvalský zámek v Horních Počernicích. Na Štědrý den odpoledne zde na vás čeká Svatá rodina – Marie, Josef i malý Ježíšek se živými zvířátky, se kterými si děti můžou pohrát. Nezapomeňte si s sebou vzít lucerničku, abyste si mohli odnést betlémské světlo od skautů. Podrobnosti zde.

Pohádky v planetáriu

Na pohádky se nemusíte dívat jen v televizi. V planetáriu na holešovickém Výstavišti se budou od soboty až do 2. ledna promítat dětské pořady o vesmíru, hvězdách a planetách. Pro starší děti jsou určeny projekce o betlémské hvězdě nebo o alchymistech z doby císaře Rudolfa II. Další informace najdete zde.

Středočeský kraj

Na Štěpána do muzea cukrovarnictví

Dobrovická muzea cukrovarnictví, lihovarnictví a řepařství zvou v úterý na Štěpána na akci Vánoční cukrování. Děti se zabaví u vánoční interaktivní tabule i na výtvarné dílně, rodiče se ohřejí svařeným vínem nebo čajem. Kromě toho se mohou společně zúčastnit exkurze do cukrovaru. Více informací zde.

Pohádkové prohlídky zámku

Chcete si s dětmi zkrátit čekání na Ježíška? Navštivte v sobotu dopoledne zámek v Mníšku pod Brdy, kde bude připraven betlém i speciální pohádková prohlídka. Podívat se budete moci i do prvorepublikových interiérů. Podrobnosti naleznete zde.

Jihočeský kraj

Štědrý den s medvědy

Skupinka medvědů se v neděli se svým medvědářem vypraví do zámeckého příkopu v Českém Krumlově. Zde je čekají stromky ověšené sladkými bonbóny, perníčky, cukrovím a ovocem. Další dárky pro medvídky můžou děti přinést a dát pod nazdobený stromeček. O hudební doprovod se postará soubor Kapka. Další informace zde.

Plzeňský kraj

Na Ježíška do zoo

Zajděte si s dětmi před příchodem Ježíška do zoologické zahrady! V plzeňské zoo bude pro návštěvníky připravena vánoční naučná stezka o ceny nebo chytání zlaté rybky. V poledne se můžete přijít podívat na rozdávání dárků šimpanzům, navíc můžete sami obdarovat pamlsky zvířátka v jesličkách. Více informací najdete zde.

Karlovarský kraj

Adventní trhy

Bohatý program bude nachystán na vánočních trzích v Chebu i během svátků. V sobotu se můžete těšit na vystoupení Vladimíra Hrona i krasobruslařů nebo zvonkohru, v neděli zase na otevřené kluziště nebo štědrovečerní koledy na ledě. V pondělí se na pódiu ukáže Martin Maxa a v úterý Jakub Smolík. Podrobnosti zde.

Ústecký kraj

Štědrý den se zvířátky

Během procházky po ústecké zoologické zahradě se můžete na Štědrý den dopoledne podívat na zdejší zvířecí obyvatele, jak si poradí se zabalenými dárečky. Pro některá zvířátka bude nadílka schovaná na různých místech. Pozor, zoo bude v neděli otevřena pouze do 14 hodin. Další informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Malý princ v divadle

Nové představení podle nejznámějšího díla francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho můžete přijít zhlédnout v úterý odpoledne do kulturního domu ve Slané u Semil. Slavný příběh začíná kdesi na Sahaře, kde se opuštěný letec setkává s tajemným Malým princem, který na Zemi přiletěl z jiné planety. Více informací zde.

Královéhradecký kraj

Štěpánská koleda

Co by byl Štěpán, druhý svátek vánoční, bez tradičního koledování. V úterý odpoledne v Rudrově mlýně v Ratibořicích si můžete zazpívat české koledy. Uvidíte malé koledníky s betlémem, lidové vánoční zvyky i svátečně vyzdobený mlýn. Rezervace vstupenek je nutná. Podrobnosti naleznete zde.

Pardubický kraj

Živý betlém

V sobotu odpoledne zve barokní areál Vraclav na předvánoční koncert skupiny Ritornello. Zahřát se zde můžete čajem nebo horkým punčem, s dětmi si zazpívat koledy a společně s Ježíškem a jeho rodiči počkat na příchod tří králů. Dopravu zdarma zajistí autobus, který odjede z náměstí Přemysla Otakara II. ve Vysokém Mýtě. Další informace zde.

Vysočina

Do zoo za korunu

Dárek ještě před Štědrým večerem rozdává jihlavská zoologická zahrada – v neděli ji můžete navštívit za pouhou jednu korunu. Od středy 27. do čtvrtka 28. prosince navíc budou probíhat speciální večerní prohlídky na téma Cesta časem. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Bruslení na ledě

Na Moravské náměstí v Brně si v sobotu můžete přijít zabruslit na vánočním kluzišti. Ledová plocha funguje i při vyšších teplotách, dokonce při 13 stupních Celsia. Odpoledne tu zahraje kapela Dextreat a také Šarivari swing band. Nejmenší se můžou podívat na představení Černoušek Bum-ti Divadla Sandry Riedlové. Podrobnosti zde.

Olomoucký kraj

Štědrovečerní troubení

Ještě před zahájením půlnoční mše na Štědrý den budou v noci z kostelní věže ve Velké Bystřici nedaleko Olomouce znít hlasy trubek. Akce se koná v rámci Hanáckého roku v Bystřici. Další informace najdete zde.

Zlínský kraj

Výstava betlémů

Celkem šest betlémů z 19., 20. i současného století bude k vidění v zámecké kapli ve Vizovicích, a to od této soboty až do druhého svátku vánočního. Zájemci si prohlédnou betlémy z lipového dřeva, z pálené hlíny i háčkovaný z bavlněné příze. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Vánoční tradice na věži

Na vyhlídkové věži Nové radnice v Ostravě si na Štědrý den můžete připomenout české vánoční tradice. Podívat se můžete na házení střevícem, pouštění lodiček nebo věštění z vosku. Nejmenší si navíc můžou vyrobit jednoduché vánoční dekorace. Podrobnosti naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám