Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za Hastrmanem Tatrmanem a na prasátkový den do zoo

Novinky, fis

Nadcházející víkend dětem nabídne dobrodružné zážitky, herní odreagování, interaktivní vzdělání, pohádkovou kulturu a další program. Ty, které milují zvířátka, ocení jistě narozeninovou oslavu lvice a tygra v táborské zoo či Den pro prasátka v Zoo Ostrava.

Foto: Profimedia.cz

Dobrodružství s hastrmanem prožijí děti v divadle Pasáž v Třebíči. Ilustrační foto

Článek
Praha

O Malence

Znáte tu malinkou holčičku narozenou v tulipánu? Ne? Tak si přijďte v neděli od 15:00 poslechnout její příběh plný lásky i dramatických momentů. Nemusíte se bát, všechno dobře skončí. Více se dozvíte v divadle Minor a také zde.

Noční výprava Národním muzeem

Předpoklad vzdělávání zábavnou formou splňuje sobotní program Národního muzea. Děti se do jeho přírodovědecké expozice podívají v tajemné večerní atmosféře. Nasvícené zvířecí exponáty a jejich strašidelné stíny uvidí od 18:00. Více zde.

Do divadla za drakem

Jarní dračí pohádka potěší děti v sobotu v KC Průhon na Praze 17. Příběh dráčátka, které se ztratilo, začne v 15:00. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Červený Újezd slaví narozeniny

Ačkoliv vypadá jako z dávných dob, o víkendu oslaví hrad Červený Újezd teprve 13. narozeniny. Společně s návštěvníky budou toto výročí slavit v areálu hradu také šermíři, děti si užijí zábavnou hru ve skanzenu a další aktivity. Vše se dozvíte zde.

Benátský karneval

Zámek Loučeň chystá na sobotu tradiční Benátský karneval. Program plný hudby, pohybu, převleků a her začne už ve 13:30 a protáhne se přes celé odpoledne. Nahlédnout do něj můžete zde.

Jihočeský kraj

Lvice a tygr slaví narozeniny

Lvice Elsa a tygr Rocky ze Zoo Tábor v sobotu oslaví narozeniny spolu s návštěvníky. Rocky si rozbalí dárky v 11:00, Elsa ve 14:00. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Nelítostný pravěk

Západočeské muzeum v Plzni láká zvídavé děti do pravěku. Autentická expozice plná pravěkých tvorů, barev, světel a zajímavých informací zabaví jistě nejen malé návštěvníky, ale také jejich dospělý doprovod. Více zde.

Karlovarský kraj

O Sněhurce

DK Ostrov zve v neděli od 15:00 na divadelní zpracování pohádky o Sněhurce a sedmi trpaslících. Těšit se můžete na humorné scénky i písničky. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Zahájení zámecké sezóny

Zámek Benešov nad Ploučnicí v sobotu opět otevře své brány. Po zimním spánku se probudí k životu a návštěvníkům znovu nabídne prohlídkové okruhy a exkurzi do dějin. Více zde.

Liberecký kraj

Science show v Liberci

Liberecký areál interaktivního vzdělávání hrou nabídne o víkendu pravidelné promítání v planetáriu stejně jako velkou i malou science show a zajímavé pokusy v laboratoři. Podrobný program naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Neděle s Golemem

Divadlo Drak v Hradci Králové zve v neděli odpoledne rodiny s dětmi do Labyrintu, který jako každý měsíc znovu ožije hravým programem s divadlem, tvořivými dílnami, čtecím koutkem a další zábavou. Tentokrát se v rámci divadelního představení můžete těšit na záhadného Golema. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Už vím proč, dědo!

Co patří mezi vrhací zbraně, jak se s nimi manipulovalo a jak se vyráběly? To vše se děti dozví na sobotním odpoledním programu ve Vysokém Mýtu. Proběhne od 14:00 do 17:00. Více zde.

Vysočina

Hastrman Tatrman

Dobrodružství Hastrmana Tatrmana zhlédnou diváci v neděli od 15:00 v divadle Pasáž v Třebíči. Představení bude vyprávět o jeho touze stát se vodnickým králem a o jeho pouti do světa. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Pirátská cesta za pokladem

Netradiční prohlídku galerie mají vaše ratolesti šanci zažít v sobotu v Moravské galerii v Brně. Mezi středověké a barokní obrazy se totiž vypraví s pirátskou mapou a příslibem dobrodružství. Program potrvá od 10:00 do 12:00 a více se o něm dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Dětské šibřinky

V Tovačově se ponese neděle v duchu dětského karnevalu. Ten začne ve 14:00 v tamní Sportovní hale. Přinese hry, soutěže, hudbu a mnoho dalšího. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Lego Neyo Knights

Milovníci stavebnice lego se tento víkend vyřádí v OC Zlaté jablko ve Zlíně. Čekají je tam herní stanoviště, boj s příšerami, focení se svítícími štíty a další atrakce. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Den pro prasátka

Komentované setkání u výběhu s prasátky nabídne tuto sobotu od 11:00 Zoo Ostrava v rámci Dne pro prasátka. Tento poučný program bude samozřejmě spojen také se zábavnými aktivitami, které se taktéž budou točit kolem prasátek. Více naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám