Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Prohlédněte si opravu historických hraček či sochy z ledu

Novinky, fis

Druhý víkend roku 2016 nabízí zejména kulturní a odpočinkový program. Pro děti v něm ale samozřejmě nebudou chybět pohádky ani hry. Takže hurá za nadpřirozenými bytostmi a zábavným poznáním.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Strašidelný závod

Prahou plnou strašidel proběhnou účastníci sobotního závodu v Praze na Újezdě. Mohou se zúčastnit děti i dospělí, týmy budou složeny i z rodinných příslušníků. Potrénujte si do závodu nejen fyzičku, ale také šifry. Více informací naleznete zde.

Za animací a filmem

Workshopy animace a výtvarné dílny přilákají do Muzea Karla Zemana kreativní děti, které se touží dozvědět více o filmové tvorbě. Inspirací jim budou díla Karla Zemana. Více čtěte zde.

Nejlokomotivovatější lokomotiva

Prodivadlo zve o víkendu na představení o mašinkách, které se zalíbí jistě nejen dětským divákům, ale i jejich rodičovskému doprovodu. Hraje se v sobotu i v neděli v 10:00 nebo 15:00. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Oprava historických hraček

Muzeum technických hraček ve Velvarech bude o víkendu ukazovat za doprovodu odborného komentáře, jak se opravují historické hračky. Mezi 10:00 a 17:00 tam budete moci přihlížet opravě jedinečného dřevěného domečku pro panenky z minulého století. Více zde.

Den her na hradě

Novodobý hrad Červený Újezd se v sobotu opět stane centrem her a zábavy. Děti dostanou při vstupu hrací kartu, kterou budou vyplňovat zastávkou na jednotlivých stanovištích. Nakonec dostanou malou odměnu. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Nedělní prohlídky Orlíku

Zámek Orlík chystá i na tuto neděli pravidelné prohlídky, a to od 11:00. Dozvíte se na nich o historii stavby i rodu Schwarzenbergů. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Hurá za poznáním

Po vánočních prázdninách plných pohádek a hraní je čas dostat mozek zase do kondice. Posloužit může třeba návštěva interaktivní expozice Techmanie v Plzni. Nabízí poznání, experimenty a to vše zábavnou formou. Vše se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Voskové figuríny ve Varech

Máte rádi voskové dvojníky slavných a významných osobností? Navštívili jste už voskové muzeum v Praze či na Karlštejně a rádi byste si prošli další? Příležitost se nabízí v Karlových Varech. Tamní muzeum voskových figurín má otevřeno denně mezi 11:00 a 18:00. Potkáte tam osobnosti z politiky, filmu i jiných uměleckých okruhů. Více zde.

Ústecký kraj

Zimním středohořím

Unikátní zážitek slibuje offroad výlet Českým středohořím, a to do míst, na která byste se jinak nejspíš nevydali. Vás i vaši rodinu čekají úchvatné výhledy i zvířátka na farmě, na níž se během výletu bude zastavovat. Více si přečtěte zde.

Liberecký kraj

Neděle v Naivním divadle

Pohádku o Raškovi nabídne v sobotu od 10:00 Naivní divadlo Liberec. Zimní příběh se dětem jistě bude líbit, a to i proto, že se odehrává v neobvyklém prostoru nezastřešené arény. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Hurá do školy

Ukažte svým ratolestem, jak kdysi vypadala školní lavice a třída, z čeho se děti učívaly a do jakých sešitů psaly. Výstavu Hurá do školy nabízí Muzeum východních Čech v Hradci Králové. Navštívit ho můžete denně kromě pondělí mezi 9:00 a 17:00. Více zde.

Pardubický kraj

Čteme dětem pohádky

Jestli chcete své děti vést k literatuře, doma jim čtete, ale rádi byste, aby byly chvíli mezi vrstevníky, zkuste s nimi navštívit program Čteme dětem pohádky... S babičkou? S dědečkem? v Pardubicích. V sobotu proběhne od 10:00 do 11:00 v Krajské knihovně. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Kanimůra věští

Ani letos děti nepřijdou o setkání s čarodějnicí Kanimůrou. V sobotu bude věštit budoucnost. Dozvědět se, co vás čeká, můžete od 14:00 v pohádkové vesničce Podlesíčko. Více zde.

Jihomoravský kraj

Pirátská cesta za pokladem

Pirátský dobrodružný program čeká na děti v sobotu od 10:00 do 12:00 v Moravské galerii v Brně. Zábavný interaktivní program je určen hlavně dětem od šesti let, zapojit se ale mohou i o něco mladší. Více informací naleznete zde.

Olomoucký kraj

Betlémy srdcem

Výstava betlémů v Zábřehu, která potrvá až do 7. února, ještě na chvíli připomene Vánoce a čas adventu. Jestli společně s dětmi chcete zavzpomínat na tento pohádkový čas, vydejte se do Muzea Zábřeh. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Ledové království

V Rožnově pod Radhoštěm si do konce ledna máte příležitost prohlédnout zajímavá sochařská díla vytesaná do ledových bloků. Otevřeno je denně od 10:00 do 18:00 v areálu Camp Sport. Více se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Ledové sochy na Pustevnách

Ohromující ledové výtvory spatříte o víkendu také na Pustevnách. Vyrostl tam mimo jiné také ledový trůn. Děti čeká ledová dílna. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám