Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na Slavnosti mlsných jazýčků nebo s plyšákem do zoo

Novinky, fis

Využijte ještě přijatelné počasí a vydejte se o víkendu za sportem, zvířaty nebo za pohádkou. Blíží se karnevalová sezóna, na což děti mohou začít trénovat už tento víkend návštěvou Zoo Praha.

Foto: Profimedia.cz

S plyšákem tenhle víkend navštivte Zoo Plzeň.

Článek
Praha

Pyžámkový večírek

Večer plný zábavy a přespání s kamarády nabídne v sobotu klub Letnice. O vaše ratolesti se tam pečlivě postarají od sobotního večera až do nedělního rána. O zábavu nebude nouze. Více zde.

Karneval v zoo

Zoo Praha chystá na víkend hned dvě akce - sobotní Kratochvílení u žiraf, protože Eliška slaví 20. narozeniny, a nedělní Karneval zvířat. Děti do 15 let, které v neděli přijdou oblečené v masce zvířete, získají vstupenku do zoo pouze za korunu. Více čtěte zde.

Nedělní pohádka

Příběh o císaři, kterému záleželo hlavně na tom, jak vypadá, děti v neděli zhlédnou v KD Kyje. Hodinové představení začne v 15:00. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Pochod s veverkou Čiperkou

Šestikilometrovou naučnou procházku můžete s celou rodinou podniknout v sobotu ve Vlašimi. Cestou účastníci dojdou na několik stanovišť, na nichž je budou čekat úkoly z praxe záchranné stanice pro zvířecí pacienty. Start pochodu proběhne mezi 10:00 a 11:30 od paraZoo Vlašim. Více se dozvíte zde.

Slavnosti mlsných jazýčků

Zámek Loučeň připravuje na sobotu program plný laskomin. Zkrátka nepřijde žádný mlsoun. Děti se zapojí do pohádkového putování, na jehož konci je bude čekat odměna. Navíc proběhne sklizeň bonbonovníku, čokoládové prohlídky s komorníkem či soutěž v pojídání vtipné kaše. Vše se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Den zvířat

Zoo Dvorec zve v neděli na Den zvířat, v rámci něhož se můžete těšit na společné krmení zdejších zvířecích obyvatel a na to, že se seznámíte s těmi novými. Program potrvá od 9:00 do 17:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Plyšáci v zoo

Jestli se v sobotu chystáte do Zoo Plzeň, nezapomeňte svým dětem do batůžku přibalit plyšáka. Právě v tento den tam totiž proběhne velký sraz plyšových zvířátek, včetně soutěže miss plyšák. Děti se budou moci zúčastnit také naučné stezky a dalších aktivit. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Cestohrátky

Na festivalu Tour film se v nedělním dopoledním bloku, od 10:30 do 12:00, děti blíže seznámí s dálnými exotickými krajinami. Vydají se například do Malajsie, Etiopie a na Jamajku. Bude se také soutěžit. Více informací najdete zde.

Ústecký kraj

Jablečný den

Zámecký areál v Krásném Dvoře v sobotu provoní jablka. Budou se kolem nich točit tematické soutěže pro dospělé i děti. Malí účastníci se mohou těšit mimo jiné také na divadelní pohádky. Vše se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Dětský den s vílou

V sobotu mezi 10:00 a 16:00 si děti v Jizerských horách užijí pohádkový den s vílou Izerínou. Účastníci si zařádí na lezecké stěně, podívají se na ukázky dravců i na oblohu skrze speciální dalekohledy. Více si o programu přečtěte zde.

Královéhradecký kraj

Historické slavnosti

Jak se dříve bavila šlechta, zjistíte a zažijete v sobotu od 10:00 na zámku Karlova Koruna. Interiér si prohlédnete v doprovodu historické postavy, na nádvoří bude otevřen jarmark a děti se mohou těšit na divadlo či napínavá šermířská vystoupení. Více zde.

Pardubický kraj

Vycházka s archeologem

Zájemci o výlet do historie se sejdou v sobotu ve 13:00 na autobusovém nádraží ve Vysokém Mýtě, odkud se vydají do lokality Hrádníky u Chocně. Tam se dostanou do míst pravěkého hradiště, doprovod jim bude dělat archeolog. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Zábavný den s odpadem

Interaktivní program na téma třídění odpadu čeká návštěvníky v sobotu mezi 9:00 a 16:00 na Karlově náměstí v Třebíči. Na místě bude skákací hrad ve tvaru popelářského vozu, uskuteční se různé soutěže a účastníci se lépe seznámí s popelářskou technikou. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Běžíme na hrad Veveří

Především pro rodiny s dětmi je určen nedělní sportovní program na hradě Veveří. Dětem nabídne Pohádkovou cestu, závody na 100, 300, 500 i 1000 metrů. Rodiče si mohou zaběhnout trasu dlouhou pět nebo 10 kilometrů. Více informací naleznete zde.

Olomoucký kraj

Lego víkend

Víkend plný kreativního skládání stavebnice lega čeká děti v olomoucké Galerii Šantovka. Kostky i postavičky budou návštěvníkům k dispozici mezi 10:00 a 18:00. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Kovářská pětka

Další sportovní akcí, jíž se může zúčastnit celá rodina, je zlínský běžecký závod Kovářská pětka, který se uskuteční v sobotu od 14:00 v areálu Baťových závodů. Pro děti budou vybrány speciální kategorie. Vše se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Vyřež si dýni

K příležitosti Dne stromů chystá Arboretum Nový Dvůr v Stěbořicích na oba víkendové dny komentované prohlídky parku. Časy programu a prohlídek naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám