Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na projížďku historickým metrem či na mrkvové slavnosti

Novinky, fis

Snad alespoň o trochu méně horký víkend nabídne kromě volného času na koupání a opalování také pestrý kulturní a zábavní program. Lákají tajemné noční prohlídky hradů a zámků, zážitková jízda historickou soupravou metra nebo třeba veselé sportovní klání na Božím Daru.

Foto: archiv Dopravního podniku hlavního města Praha

Projeďte se o víkendu historickou soupravou metra. Ilustrační foto

Článek
Praha

Jízda historickým metrem

Zchladit se v horkém letním víkendu můžete třeba při jízdě historickou soupravou metra, která vyjede v sobotu v 9:55 a 13:55 z Depa Zličín. Prohlédnete si slepý tunel trasy B za stanicí Stodůlky a další zajímavosti. Vše se dočtete zde.

Rumcajs na zámku

Chvalský zámek připravuje pro své dětské návštěvníky pohádkovou neděli s Šípkovou Růženkou a Rumcajsem. Pohádkový program potrvá od 10:00 do 17:00. Více zde.

Génius Da Vinci

Už jen do konce srpna máte možnost navštívit v Paláci Lucerna expozici s díly geniálního umělce a vynálezce Leonarda Da Vinci. Výstava je otevřená denně mezi 10:00 a 20:00. Více se o ní dozvíte zde.

Středočeský kraj

Michal k snídani

Letní kino Na Kocábě v sobotu odpoledne rozveselí Michal z Kouzelné školky. Na jeho představení se můžete přijít podívat od 15:00. Více hledejte zde.

Oživená zámecká kuchyně

Zprovozněnou zámeckou kuchyň si prohlédnou po oba víkendové dny návštěvníci zámku Žleby. V sobotu i v neděli začnou prohlídky v 9:00. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Slavnosti mrkve

Ve znamení mrkve se ponese sobotní program ve Zlivi. Vystoupí v rámci něho mažoretky, odehraje se pohádka o mrkvi, bubbleshow, barmanské vystoupení a ve 21:45 také ohňostroj. Další body programu naleznete zde.

Plzeňský kraj

Farmářské slavnosti

Farma Moulisových v Milínově na Plzeňsku chystá na sobotu od 10:00 farmářské slavnosti se spoustou hudby a dobrého jídla. Nejmenší účastníci se zabaví v dětském pekařství, na slalomu s trakařem, při skákání v pytli, malování na obličej a dalších aktivitách. Více zde.

Karlovarský kraj

Sportovní víceboj na Božím Daru

Letní akce v areálu Novako vyzývá ke sportu. V sobotu se od 14:00 budou účastníci utkávat v různých disciplínách. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Historický jarmark v Úštěku

Romantickou atmosféru Úštěku si užijí návštěvníci sobotního historického jarmarku, který se uskuteční od 9:00 do 22:00. Město, kde se natáčel mimo jiné film Rebelové, zaplní trhovci a také umělci s loutkami, dětskými dílničkami a další zábavou. Vše se dočtete zde.

Noční prohlídka zámku

Strašidla a dobové postavy uvítají v sobotu večer návštěvníky zámku Benešov nad Ploučnicí. Tajuplné noční prohlídky začnou od 20:00. Organizátoři zájemcům doporučují, aby si místa předem rezervovali. Více zde.

Liberecký kraj

Bezděz a jeho pověsti

Pověsti i fakta o hradu Bezděz turistům o víkendu poví průvodci v dobových kostýmech. Speciálních prohlídek se můžete zúčastnit v obou víkendových dnech. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Den Malých Svatoňovic

Malé Svatoňovice plánují v sobotu oslavit svůj den, a tak chystají odpolední program, v rámci něhož se bude hrát pétanque, tenis, nohejbal, volejbal, děti budou dovádět na skákacím hradě, někteří účastníci si zatančí... Proběhnou také ukázky hasičské a vojenské techniky a jako bonus čekejte velké překvapení. Více zde.

Pardubický kraj

O Královně pramenů

Sobotní odpoledne s pohádkou proběhne ve Slatiňanech. Od 16:00 tam v premiéře zhlédnete pohádku o Královně pramenů. Více čtěte zde.

Vysočina

Svět hraček a tvoření

Zámek Světlá nad Sázavou zve o víkendu do Světa hraček a tvoření. Děti tam popustí uzdu fantazii v dílničkách, zasoutěží si o ceny a prohlédnou si originální hračky. Více zde.

Jihomoravský kraj

Čarodějnické večerní prohlídky

V pátek a v sobotu se těšte na Janově hradě na večerní a noční prohlídky s tématem Čarodějnický proces z roku 1676. První prohlídka vyjde v 18:30, poslední ve 23.00. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Ukázky tradiční sklizně

Aby se vaše děti zase něčemu přiučily, můžete je vzít v sobotu od 10:00 do skanzenu v Příkazích. Zažijí tam interaktivní ukázky sklízení obilí. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Noční Malenovice

Hrad Malenovice odhalí svá tajemství těm, kdo se do něj nebudou zdráhat vstoupit v sobotu ve večerních hodinách. Speciální prohlídky budou probíhat mezi 20:00 a 23:00. Návštěvníky čeká ukázka historického šermu, tance, ohňová show a další program. Více najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Pohádkový hrad

Hrad Starý Jičín chystá na sobotní i nedělní podvečer atrakci pro dětské návštěvníky. Na speciálních prohlídkách je od 18:00 čeká loutkové divadlo a doprovod pohádkových postav. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám