Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na ples princů a princezen nebo na výlet starou tramvají

Masopustní veselí je sice v plném proudu, jestli se však vašim dětem nechce z kostýmu do kostýmu, vezměte je jinam. Na výstavu modelů z lega do Berouna, za giganty doby ledové do Českých Budějovic nebo třeba na projížďku historickou tramvají do Liberce.

Foto: Profimedia.cz

Za princezny můžete své dcery tento víkend převléct na akci v Bohunicích. Ilustrační foto

Článek
Praha

Masopust Ctěnice

V neděli se do všeobecného masopustního veselí zapojí také Zámecký areál Ctěnice. Na 2. ročníku Ctěnického masopustu vás čeká maškarní průvod ve 14:00, zabijačka a výtvarné dílny od 11:00. Chybět nebudou fašankové koblihy ani horký mošt a medovina. Více čtěte zde.

Aspoň na víkend oslav masopust

Sobota bude od 14:00 do 18:00 v Národopisném muzeu – Musaionu – v Praze patřit masopustní tradici. Slavnostně bude také otevřena výstava Venkov. Připravený bude bohatý doprovodný program zaměřený na masopustní zvyky. Po celou dobu bude otevřená výtvarná dílna, připraveny ukázky výroby jitrnic a řemesel. V 16:00 projde Kinského zahradou masopustní průvod. Více se dozvíte zde.

Běžte si zasportovat

S celou rodinou můžete v sobotu za trochou pohybu vyrazit do Europarku ve Štěrboholech. Zábavný program začne ve 14:00. Zasoutěžit si tady můžete třeba v curlingu, stavění iglú i slalomu na bobech. Více o akci naleznete zde.

Středočeský kraj

Lego v Berouně

Děti si báječně užijí výstavu Svět barevných kostek, kterou nabízí berounské Muzeum Českého krasu. Úchvatné modely z lego kostek si prohlédněte v sobotu od 9:00 do 12:00 nebo od 12:45 do 17:00. V neděli je otevřeno od 10:00. Více čtěte zde.

Jarní tutovka na farmě

Část jarních prázdnin na venkově se zvířátky můžete se svými ratolestmi zažít na Farmě Blaník nedaleko Vlašimi. O zábavu bude postaráno uvnitř i venku. Více zde.

Kouřimský masopust

Muzeum lidových staveb v Kouřimi v neděli ožije tradiční lidovou slavností s bohatým programem. O masopustní obchůzky v tradičních maskách se v 11, 13 a 15:00 postará Národopisný soubor Kohoutek. V 10:30, 12:30 a 14:30 uvidíte lidovou frašku. Připraveny budou i tvořivé dílny či zabijačka. Další informace hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Ples princů a princezen

Ples princů a princezen je tradiční doprovodnou akcí tanečních soutěží Děti fitness. Sobotní akci hostí Univerzitní kampus v Bohunicích. Ples nabídne spoustu zábavy jako stanoviště s úkoly pro děti nebo vystoupení. Holčičky se mohou přihlásit do soutěže o Miss Fitněnku. Akce proběhne od 10:00 do 14:00. Více si přečtěte zde.

Jihočeský kraj

Masopustní průvod Hradcem

Neděle bude v Jindřichově Hradci ve znamení masopustu. Centrem města projde tradiční masopustní průvod s pestrobarevným procesím maškar, provázeným divadelníky a muzikanty. Průvod vyjde ve 13:00 od baráčnické rychty a skončí na náměstí Míru, kde vyvrcholí doprovodný program. Více zde.

Pokud byste se v Jindřichově Hradci nechtěli účastnit masopustu, můžete s dětmi zajít na karneval. Uskuteční se po oba víkendové dny v KC Střelnice od 14:00. Více informací naleznete zde.

Giganti doby ledové v Budějovicích

O víkendu máte poslední šanci vidět výstavu Giganti doby ledové, která je otevřená na Výstavišti v Českých Budějovicích v pavilónu T2. Deset vyhynulých tvorů z doby ledové z různých koutů světa vás ohromí v sobotu od 10:00 do 19:00 a v neděli do 18:00. Bližší informace si přečtěte zde.

Masopust na lyžích

Sport a tradice v neděli splynou během maškarního reje na sjezdovce na Libínském Sedle. Zavítat sem můžete mezi 9:00 a 17:00. Připraven bude zábavný a taneční program. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Masopust Horní Maršov

Také Horní Maršov na Trutnovsku se přidá k oslavám masopustu. Sobotní odpoledne bude na náměstí ve znamení reje masek, společného zpívání, tance a hudby. Po skončení průvodu, který vyjde z Malé uličky, bude připraveno zábavné odpoledne v sále ZŠ Horní Maršov. Více zde.

Pardubický kraj

Masopust Lanškroun

Lanškrounský masopustní průvod a veselice se odehraje v sobotu. Program začne od 10:00 na nádvoří zámku. Ochutnáte tu zabijačkové dobroty i koblihy. Hudební kulisu zajistí koncerty. Ve 12:30 vyjde masopustní průvod ze zámeckého nádvoří a dojde na náměstí J. M. Marků. Kompletní harmonogram akce si prohlédněte zde.

Karlovarský kraj

Masopustní oslavy v Chebu

I Cheb v sobotu propadne masopustu. Průvod vyjde ve 14:00 od Západočeského divadla. Pak bude mezi muzeem a Špalíčkem pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska. V muzeu na náměstí zahraje kapela Kartáč. Děti zhlédnou v 15:00 loutkovou pohádku ve Valdštejnské obrazárně. Více zde.

Liberecký kraj

Novoveský Masopust

Nová Ves nad Nisou na Jablonecku bude slavit masopust v sobotu. Program začne v 11:00 u obecního úřadu. Ochutnáte zabijačkové menu i koblihy. Masopustní průvod za doprovodu harmonikáře vyjde v 11:30. Nejlepší masky dostanou odměnu. Pro děti budou od 12:15 připraveny soutěže. Bližší informace se dozvíte zde.

Libercem v historické tramvaji

Za dobrovolné jízdné vás v sobotu v Liberci sveze historická tramvaj. Její trasa povede od Rybníčku do Lidových sadů. Nastoupit budete moci mezi 10:00 a 16:30. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Kubula a Kuba Kubikula

Velká nedělní pohádka zabaví celou rodinu. Šumperské divadlo přiveze do Litovle pohádkové postavy ze známého večerníčku. Všechny včetně Barbuchy uvidíte od 14:00 ve Velkém sále Záložny na náměstí Přemysla Otakara. Více naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Hradní masopust

Ostravané si užijí svůj masopust v sobotu na Slezskoostravském hradě. Od 10:00 na účastníky bude čekat masopustní rej a zabíjačkové lahůdky. Nejen pro děti budou připraveny soutěže. Kdo si dá na převleku záležet, může se účastnit soutěže o nejkrásnější masku. Program potrvá až do 18:00. Více si přečtěte zde.

Plzeňský kraj

Masopustní průvod ve Švihově

Švihov uvítá v sobotu již 5. masopustní průvod. Vyjde ve 13:00 od místní radnice a zamíří na nádvoří hradu Švihov. Ve 14:30 se návštěvníci rozloučí s výstavou Po stopách Popelky. Veselí zpestří vepřové hody a kapela Skalanka. Otevřená bude také Hradní krčma. Od 17:00 se masopust přesune do kulturního domu. Více zde.

Ústecký kraj

Večerní procházky v zooparku

Jestli mají vaše ratolesti rády zvířata, jistě je bude zajímat, jak vypadá chomutovský zoopark po setmění. Dozvědí se to na páteční večerní procházce, která začne u vstupní pokladny ze směru od Kamencového jezera v 18:30. Bližší informace zde.

Vysočina

Zabijačkové hody v Dalešicích

Pivovar Dalešice bude hostit od pátku do neděle zabijačkové hody. Ochutnáte jelita, jitrnice i polévku. Pro děti bude připravený program v sobotu. Od 15:00 zhlédnou pohádkovou detektivku Velká buřtová loupež v pivovarském sálu. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Říše loutek v Kroměříži

Muzeum Kroměřížska připravilo ke 45. výročí trvání kroměřížského loutkařského souboru výstavu Říše loutek. Od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00 si děti bez rozdílu věku užijí také interaktivní program. Podrobnější informace naleznete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám