Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na čokoládový festival nebo adrenalinový den

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezóna pouštění draků je v plném proudu, a tak si ji nezapomeňte aspoň jednou taky užít. Kromě drakiády láká o víkendu také čokoládový festival či rybaření.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Královny podzimu

Botanická zahrada Praha zve počínaje tímto víkendem na velkou výstavu dýní. V jejich různých druzích naleznou inspiraci hospodyňky i pěstitelé. Děti si přijdou na své díky pohádkám, říkankám a písničkám. Více čtěte zde.

Svatováclavská pouť

Pražský Prosek chystá na víkend Svatováclavskou pouť, jak jinak než u kostela sv. Václava. Program připomene tradice a historii autentickými kostýmy, dobovými tanci, kejklířskými čísly, řemesly... Chybět nebudou ani dětské soutěže nebo pohádka s velikými loutkami. Více se dozvíte zde.

Lesní školka

Divadelní příběh s názvem Lesní školka bude v sobotu od 15:00 v KC Průhon vyprávět o nezbedném zajíci a dalších lesních obyvatelích. Děti se mohou těšit na loutky a písničky. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Křivoklání 2015

Rytířský průvod i stezku odvahy, dobové tržiště, dětské dílny a mnoho dalšího nabídne letošní ročník tradičního Křivoklání na Křivoklátě. Potrvá od soboty až do pondělí, vždy mezi 10:00 a 18:00. Více si přečtěte zde.

Vinohraní na farmě

Vinohraní s burčákem na Farmě Blaník láká na rodinný program. Děti si pohrají se zvířátky a na dřevěných atrakcích, které nabízí tamní rozlehlý Farma-park v přírodě. Rodiče mezitím okoštují burčák a poslechnou si cimbálovku. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Festival čokolády

Čokoládový program s cukrářskou soutěží, koncerty, degustacemi a módní přehlídkou nabídne o víkendu Festival čokolády v Táboře. Speciální zábava bude nachystaná i pro nejmladší účastníky. Program pro děti si prohlédněte zde.

Plzeňský kraj

Podzimní trhy

Podzimní trhy v Mirošově nabídnou příjemný rodinný program na sobotní den. Začnou v 10:00 za místním kostelem. Těšte se na petanque, kroket, kuličky a další zábavu. Více zde.

Karlovarský kraj

Výstava hraček

Už jen do neděle je možné si prohlédnout expozici s hračkami ze sbírky Aleny Pleslové. Vystavuje ji Muzeum Cheb. K vidění jsou historické panenky, kočárky, medvídci, stavebnice a mnoho dalšího. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Adrenalinový den

OC Olympia Teplice zve v sobotu na Adrenalinový den. Začne v pravé poledne a dobrodružství nabídne malým i velkým účastníkům. Otevře se paintballová střelnice a k vyzkoušení bude také šestimetrový free jump skok. Více zde.

Liberecký kraj

Giganti doby ledové

Ještě měsíc máte příležitost navštívit v Zoo Liberec expozici pravěkých tvorů. K vidění jsou zvířecí velikáni doby ledové vždy od 8:00 do 18:00. Více se o nich dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Národní den železnice

Národní den železnice oslaví Hradec Králové jak jinak než s vláčky. V sobotu se tam od 10:00 na hlavním nádraží odehraje bohatý program pro děti i dospělé. Poznáte historii i moderní tvář železnice, děti zabaví divadelní stan a tematickými pohádkami. Navíc si pochutnáte u stánků s občerstvením. Vše se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Dolnomoravská drakiáda

Areál U Slona na Dolní Moravě zbarví v sobotu papíroví draci. S pomocí větru se snad budou vznášet vysoko na obloze. Ukázat svoji zručnost můžete přijít se svým drakem i vy mezi 10:00 a 13:00. Ale pozor - ve 12:00 proběhne pokus o vypuštění největšího počtu draků zároveň. Více zde.

Vysočina

Strašidla na Úsově

Odvážné děti vezměte v sobotu na zámek Úsov. Zažijí tam dobrodružnou prohlídku s Bílou paní a strašidly. Tajuplné prohlídky budou probíhat mezi 18:00 a 22:00. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Hradní kaprobraní

Tráví vaše děti Štědrý den u vany s hemžícím se kaprem? V neděli si jednoho mohou zkusit vylovit v rámci hradního kaprobraní na Bítově. Navíc ochutnáte spoustu rybích specialit. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Drakiáda

Farma Prostřední mlýn zve všechny nadšence do pouštění draků na sobotní dračí program. Mezi 10:00 a 13:00 ukážete svoji zručnost při výrobě draků, následně se o ní přesvědčíte podle toho, jak si váš výtvor ve vzduchu povede. Jestli si nejste svojí šikovností zcela jistí, draka si kupte a doneste. Více se o akci dočtěte zde.

Zlínský kraj

Trh v podhradí

Příjemně strávenou sobotu nabízejí Buchlovice na víkendovém Trhu v podhradí. Prohlédnete si traktorky, ochutnáte různé dobroty a můžete se zúčastnit i soutěže o nejlepší štrůdl. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Jízdy starou tramvají

Kousek Ostravské historie můžete svým dětem ukázat a říci během jízdy městem starou tramvají. Uskuteční se v sobotu, tramvaj pojede ze zastávky Hlavní nádraží a Výstaviště každých 30 minut. Vše se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám