Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do trampolínového parku nebo závodit s kočárky

Novinky, fis

Jestli máte chuť vyzkoušet s rodinou něco nového, tento víkend je ideální příležitostí. Zavítejte třeba do lanového centra, trampolínového parku nebo si zaběhejte s kočárky. Pokud byste raději upřednostnili klidnější aktivity, vypravte se na výlet či do zámeckých zahrad.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Otevírání lanového centra

V sobotu v 10:00 se po zimě znovu otevře lanové centrum v areálu loděnice Vltava. Účastníky čekají nejenom překážky na lanové trase, ale také projížďky na kánoi na řece. Více se dozvíte zde.

Jumppark slaví rok

První narozeniny trampolínového parku Jumppark můžete s rodinou přímo skákáním oslavit v neděli. Bude se soutěžit, skákat s trenéry a nebude chybět ani narozeninový dort. Vyřádí se nejen děti a mládež, ale také dospělí, kteří se nebojí pořádného dovádění. Více zde.

Grévin pro učitele

Den učitelů sice spadá na 28. března, ale dárek si pro ně na tento víkend přichystalo muzeum voskových figurín Grévin. Učitelé a jejich rodiny, které se tam tento víkend vypraví, zaplatí za každý lístek jen 50 korun. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Sportovní den na hradě

Novodobý hrad Červený Újezd chystá na sobotu sportovní den plný aktivního vyžití nejen na překážkové dráze. Účastníci se podívají také do tamních zahrad, skanzenu či muzea. Více čtěte zde.

Závody kočárků

Strolleringové závody, tedy závody kočárků, rozhýbou sportovně založené rodiče v Dobříši. Závod odstartuje v neděli v 15:00. Vše se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Odemykání Vltavy

Odemykání Vltavy se vší slávou, která k tomu patří, proběhne v sobotu od 10:00 v Českém Krumlově. Vyšňořit se na to můžete do masek nebo jakkoliv jinak uznáte za vhodné. Více zde.

Plzeňský kraj

Za přírodou i vesmírem

Za taji fyziky, chemie i vesmírných těles se podívají malí i velcí návštěvníci plzeňské Techmanie. Za návštěvu stojí také 3D planetárium, kino či interaktivní show. O víkendech je otevřeno v sobotu mezi 10:00 a 19:00, v neděli pak od 10:00 do 18:00. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Tančíme s Honzou a Luckou

Slavnostní vyhlášení soutěže mateřských školek o nej zajíce proběhne spolu se zábavným doprovodným programem v OC Fontána v Karlových Varech. Kdy? V neděli mezi 15:00 a 17:00. Těšit se můžete hlavně na tanec. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Závody batolat

OC Olympia Plzeň plánuje na sobotu od 15:00 závody batolat. Nevíte, co si pod tím máte představit? Pak bude nejlepší, když se přijdete podívat. Soutěžit se bude o hodnotné výhry. Více zde.

Liberecký kraj

Prohlídky hradu Grabštejn

Grabštejn je jednou z památek zapojených do projektu Otevřte 13. komnatu. Výlet do historie tam je tady opředen pavučinou legend. Snad nejznámější je ta o krásné Barborce. Přečíst si ji můžete zde.

Královéhradecký kraj

Život v pevnosti

Novou perspektivu získáte na výstavě Život v pevnosti v Muzeu východních Čech v Hradci Králové. Jak se tamním obyvatelům kdysi žilo v bastionové pevnosti? Možná vás pestrost jejich života překvapí. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Kočárkové závody

Celorepublikový závod s kočárky se nevyhne ani Chrudimi. V neděli se tam uskuteční od 14:00, samotný běh pak odstartuje o hodinu později. K dispozici bude také doprovodný program. Více zde.

Vysočina

Krasoň v Podlesíčku

V sobotu i v neděli se od 14:00 můžete projít pohádkovou vesničkou Podlesíčko, abyste zjistili, že se tam zatoulal princ Krasoň. Jak to dopadne, se dozvíte až na místě. Předchozí rezervace vstupenek je nutná. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Otvírání studánek

Od 10:00 do 15:00 se v sobotu odehraje Otvírání studánek v Brně-Soběšicích. Na lesních stezkách budou účastníci plnit úkoly provázané s přírodou a letními zvířátky, dále si vyrobí píšťalky a flétny, ozdobí Moranu a mnoho dalšího. Harmonogram akce si prohlédněte zde.

Olomoucký kraj

Jarní véšlap

Pokud se vám zachtělo obléct pohorky a někam vyrazit nadýchat se jarního vzduchu, máte v sobotu skvělou příležitost v rámci Jarního véšlapu od Zámecké restaurace v Náměšti na Hané. Start výletu proběhne v 9:00, účastníci zvolí buď delší trasu dlouhou 16 kilometrů, nebo kratší o délce 10 kilometrů. Více zde.

Zlínský kraj

Prohlídky Květné zahrady

Prohlídku zámku Kroměříž můžete po celý duben zpestřit také komentovanou prohlídkou tamní Květné zahrady, která jistě také stojí za návštěvu. Podíváte se do jejích zákoutí a dozvíte se, k čemu všemu v minulosti sloužila. Prohlídky začínají vždy v 11:00 a 14:00. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Ostravou na kole

Velká jarní jízda na kole v Ostravě začne v sobotu v 10:30 na Masarykově náměstí. Pojede se po trase dlouhé 15 kilometrů, v rámci doprovodného programu se budou konat výstavy, i exhibice historických kol, soutěže pro děti a další aktivity. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám