Hlavní obsah

Tipy na víkend: Za historií tužek do Mostu, pro svatební inspiraci do Ostravy

Novinky, fis

Nové výstavy, které stojí za pozornost, zahájení zámecké a hradní sezóny, cestovatelské besedy, výpravy do dějin, gastronomické požitky... To vše nabízí první březnový víkend. Nezbývá tedy než si ho naplno užít.

Foto: Profimedia.cz

S aktuálními svatebními trendy se můžete seznámit v Ostravě. Ilustrační foto

Článek
Praha

Food truck show

První mezinárodní sraz food trucků v ČR obsadí v sobotu mezi 10:00 a 19:00 náplavku na Smíchově. Sjedou se sem jídelní vozy z celé Evropy, takže se návštěvníci mohou těšit na rozmanité dobroty i doprovodný program. Více hledejte zde.

Čínský středověk ve filmu

Náprstkovo muzeum na sobotu nachystalo další výpravný program. Tentokrát až do dalekého čínského středověku. Návštěvníci se do něj podívají skrze filmy a odborné srovnání jednotlivých z nich. Více se dozvíte zde.

Buddhistická přednáška o smrti

Buddhisté vnímají smrt jako přerod, transformaci, nikoliv jako absolutní konec. Kde se tato myšlenka vzala a jak je zakořeněná v buddhistické filosofii, se dozvědí účastníci sobotní přednášky v Himalájském centru — Potala. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Povídání o Kubě

Besedy s příběhy o Kubě se zájemci budou moci zúčastnit v sobotu od 16:00 v areálu Dobrovická muzea v Dobrovicích. Od 17:00 pak zhlédnou film Viva Cuba Libre. Více zde.

Do Veltrus se slevou

Protože o víkendu oslaví svátek Miroslav, tedy Míra, a na veltruském zámku probíhá aktuálně výstava Míry, váhy, závaží, na zámku vám ukáží, získají v neděli všichni Miroslavové zvýhodněné vstupné. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Filmová zbrojnice

Dobré jídlo v Krčmě na Housově mlýně můžete v sobotu propojit s odpolední prohlídkou tamní filmové zbrojnice. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Kolem světa 2016

V Plzni se od čtvrtka do soboty usídlil cestovatelský festival Kolem světa s besedami, promítáním a dalším programem, který naleznete zde.

Karlovarský kraj

Tajemné podzemí

Tajemné podzemí Krušnohoří si do 22. března můžete prohlédnout v klášterním kostele Zvěstování Panny Marie v Ostrově. Putovní výstava fotografií vás tam zavede do hornické oblasti Krušnohoří a blíže k náročnému životu tamních obyvatel před stovkami let. Více zde.

Ústecký kraj

Historie (ne)obyčejné tužky

Výstavu historických a raritních tužek můžete aktuálně zhlédnout v Oblastním muzeu v Mostě. Exponáty pocházejí ze sbírky Emanuela Petráně. Více si přečtěte zde.

Liberecký kraj

Zákupské trhy

První Zákupské trhy se otevřou již tuto sobotu - jako vždy na prostranství pod zámkem. Až do prosince se tam budou konat každou první sobotu v měsíci. Najdete na nich farmářské dobroty a další sortiment. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Bílá věž v černé noci

Je tu první sobota v měsíci, což v Hradci Králové znamená možnost noční návštěvy Bílé věže. Setmělé a rozsvícené město si zájemci z věže prohlédnou mezi 20:00 a půlnocí. Více zde.

Pardubický kraj

Zahájení hradní sezóny

Hrad Svojanov zve v sobotu na slavnostní zahájení další sezóny. Dozvíte se, jaké novinky si pro návštěvníky přichystal, a pokud ještě neznáte jeho příběh, zaujme vás jistě už jen samotná exkurze do minulosti této památky. Více čtěte zde.

Vysočina

Jarní ŽIVO 2016

Národní festival venkovské turistiky a regionálních značek navštivte o víkendu v Telči. Ochutnáte na něm regionální speciality, podíváte se na ukázky řemesel a čeká vás i další pestrý program. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

VeganFest v Brně

Nejen o stravě bez živočišných produktů, ale také o zdraví, některých složkách stravy, ale také o výživě dětí bude o víkendu řeč na VeganFestu v Brně v areálu Slévárny Vaňkovka. Kompletní program naleznete zde.

Olomoucký kraj

Výstava o chlebu

Chléb náš vezdejší je výstava, která návštěvníky provede vznikem chleba od zrníčka až k bochníku. Prohlédnout si ji lze nově v Památníku Adolfa Kašpara v Lošticích. Více zde.

Zlínský kraj

Saunová noc

Fyzické i psychické uvolnění zajistí sobotní Saunová noc v centru Wellness Horal ve Velkých Karlovicích. Začne v 19:00 a potrvá až do půlnoci. Saunový svět si tam návštěvníci vychutnají v přítmí svíček, v parní lázni navíc budou moci využít i různé tělové peelingy. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Svatba 2016

Co, kdy a jak v rámci příprav na svatbu se dozvíte tento víkend na veletrhu Svatba v Ostravě. V sobotu bude probíhat mezi 10:00 a 18:00, v neděli skončí o dvě hodiny dříve. Poznáte na něm aktuální trendy i nabídku institucí pohybujících se ve svatebním plánování a organizaci. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám