Hlavní obsah

Kde se v Praze vykoupat: Šeberáku se vyhněte, zamiřte do Motola či Šárky

Mezi pražskými koupališti je nejhorší voda v rybníku Šeberák. Naopak nejlepší je v koupalištích Motol, Radotín a v Šárce. Vyplývá to ze zjištění pražských hygieniků, které zveřejnili na svých internetových stránkách. V Radotíně ale byla kvůli nedostatku vody omezena kapacita koupaliště.

Foto: Profimedia.cz

Koupaliště Divoká Šárka

Článek

Šeberák je letos napuštěný jen částečně. Blízká restaurace láká na venkovní sprchu a mlhoviště na pláži, kam je placený vstup. Hygienici hodnotí Šeberák čtvrtým stupněm, voda je tedy nevhodná ke koupání.

Druhým stupněm hygienici hodnotí vodu ve Džbánu, po koupání tam se doporučují osprchovat. Voda v Hostivaři je označena třetím stupněm, kvalita vody je tak zhoršená. Horší kvalita vody je s výjimkou několika červencových týdnů v Hostivaři již od června. Koupaliště Lhotka je mimo provoz. Uzavřené zůstane nejspíše do příští sezóny.

Výborná kvalita vody je v koupališti v Radotíně, tady však kvůli suchu a nedostatku vody omezili dobu vstupu na jednu až čtyři hodiny. Rovněž byla snížena kapacita koupaliště z 800 na 600 návštěvníků. Jedničku dostala i koupaliště v Motole a v Šárce.

Reklama

Výběr článků

Načítám