Hlavní obsah

Lednicko-valtický areál rozproudí letní divadlo

Novinky, fis

Na šňůru letních turistických atrakcí ČR se připojuje další perla v podobě divadelních představení pořádaných na místech, která k těmto účelům normálně neslouží. Jedná se o trojici prostor v Lednicko-valtickém areálu, konkrétně o Lednici, Valtice a Hlohovec.

Foto: Profimedia.cz

Romantický zámek Lednice

Článek

Lednicko-valtický areál, zapsaný v roce 1996 na seznam UNESCO, je plný přírodních i kulturních skvostů. Kromě těch nejznámějších, mezi něž patří kupříkladu lednický zámek či Minaret, stojí za návštěvu také kolonáda na Rajstně neboli Památník otci a bratřím či Dianin chrám nedaleko Valtic.

Divadelní projekt nazvaný Dvorní divadlo zahájil začátkem července svoji třetí sezónu a zakotvil právě v úchvatném prostředí Lednicko-valtického areálu. Projekt vede režisér a herec Zdeněk Černín, obklopený umělci, kteří rádi hrají ve zcela jiném prostředí, než je klasická divadelní scéna. Diváci jsou jim díky tomu blíže a zážitek z představení i návštěvy turisticky zajímavých míst je o to hlubší.

Foto: archiv Dvorního divadla

Divadelní představení v kulisách lednického zámku

Jestliže tedy plánujete návštěvu zámku Lednice nebo ochutnávku vína ve Valtickém Podzemí, můžete svůj program propojit s trochou kultury. Kromě těchto dvou lokalit se během celých prázdnin bude hrát také v hlohoveckém objektu Chalupky 110. Vybraná představení jindy vcelku poklidným lokalitám dramaticky vdechnou více života.

Foto: archiv Valtického Podzemí

Sklep Valtického Podzemí, kde se bude hrát.

„V letošním roce nabízíme takové dvě lahůdky. Světovou premiéru hry A taková to byla láska, která je dramatizací románu francouzské spisovatelky Anny Gavaldy. A pak ještě českou premiéru komedie Loutka od chorvatského dramatika Miro Gavrana. Loni vidělo jednotlivá představení víc než 2500 diváků, někteří se i znovu vraceli,“ řekla Novinkám jedna z organizátorek Petra Černínová.

Vzhledem k tomu, že nově i Valtické Podzemí poskytne své sklepy k divadelním účelům na celé léto, očekávají organizátoři návštěvníků letos o něco více. Kompletní program si můžete prohlédnout zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám