Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za pirátským pokladem nebo historickými šaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani tento víkend nuda rozhodně nehrozí. Vypravit se můžete za mašinkami, stavebnicemi, uměním i za pohádkou či piráty. Najdete jejich poklad? Pátrání po ukrytém pokladu naplánoval také hrad Sychrov. O zábavu budou mít ale postaráno i něžné dívenky, které o adrenalin příliš nestojí. Zámek Žinkovy takové návštěvnice jistě zaujme novou výstavou s historickými oděvy.

Foto: Profimedia.cz

Pirátský program čeká děti o víkendu v Bílé Třemešné. Ilustrační foto

Článek
Praha

Luminárium v Arkádách Pankrác

Od soboty můžete objevit okouzlující svět barev v labyrintu chodeb v Lumináriu. Hru barev, světel a stínů můžete do 25. května obdivovat před obchodním centrem Arkády Pankrác. Luminárium je otevřené denně od 10:00 do 20:00.

Pohádka o mašinkách

ProDivadlo připravilo pro děti oblíbenou pohádku o mašinkách. V sobotu se odehraje 1. díl Nejlokomotivovatější lokomotiva, aneb jak to všechno začalo (v 10:00 a v 15:00) a v neděli 2. díl Nejlokomotivovatější lokomotiva (ve stejné časy). S pohádkou prožijí děti dobrodružství mašinek, pyšného nejvyššího pana železničáře a černokněžníka Zababy. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Merkur v Benátkách nad Jizerou

V Muzeu Benátky si až do konce září užijete výstavu slavné stavebnice Merkur. Zámecká expozice vzpomene významného benáteckého rodáka Jaroslava Vancla, který je otcem proslulé kovové stavebnice. O víkendu je zde otevřeno od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Parní víkend v železničním muzeu

Neopakovatelnou atmosféru železniční historie nasajete o víkendu v Železničním muzeu Českých drah v Lužné u Rakovníka. Do Lužné dojeďte parním vlakem s lokomotivou Papoušek. Děti i dospělé tam nadchnou staré lokomotivy, vagóny, výstavy a modelová kolejiště, projížďky po úzkorozchodce... V sobotu bude připravený dětský program se soutěžemi, skákacím hradem a klauny. Více zde.

Jihomoravský kraj

Zahájení turistické sezóny v Pasohlávkách

Od pátku do neděle se bude v ATC Merkur Pasohlávky slavit začátek sezóny. Hlavní zahájení proběhne v sobotu odpoledne. Zahrají zde Tři sestry Banditos, Kristina, Škwor a Iné Kafe. HC Kometa Brno připraví hokejovou střelnici. Vystoupí také mistr hrnčíř, šermíři a rytíři na koních. Uvidíte ohňovou show a ohňostroj. Děti zabaví mimo jiné kolotoče a skákací hrad. Více se o akci dočtete zde.

Ilustrátorská výstava v Brně

Ke 100. výročí narození světově proslulého ilustrátora a tvůrce 3D knih pro děti Vojtěcha Kubašty je v Brně připravena expozice v Letohrádku Mitrovských. Dílo tvůrce prostorových vystřihovánek, dětských knížek, panoramatických pohlednic, kalendářů nebo grafických listů uvidíte o víkendu od 10:00 do 16:00. Součástí výstavy je i výtvarná dílna pro děti. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Bzzukot v Budějovicích

Objevárium připravilo pro děti Bzzukot - to pravé hmyzí dobrodružství. Děti se na chvíli změní v mravence nebo včelku a detailně poznají život tohoto hmyzu. Interaktivní výstava děti o víkendu zabaví mezi 10:00 a 18:00. Více se dozvíte zde.

Divadelní pohádka v Jindřichově Hradci

Kulturní dům Střelnice připravil na neděli divadelní pohádku Zahrada. Představení uvede v 16:00 Divadlo Krapet. Divadelní pohádka se v rámci cyklu nazvaného Rodiče s dětmi do divadla odehraje ve společenském sále. Více zde.

Královéhradecký kraj

Výprava v Bílé Třemešné

Výprava Za pokladem kapitána Williama Kidda, obávaného piráta, proběhne v sobotu. Děti budou cestou překonávat překážky a hledat poklad. Začátek je ve 13:00 u fotbalového hřiště. V cíli si na zahradě v Restauraci u Šmídů pochutnají děti na pirátském kotlíkovém guláši nebo si opečou špekáčky. V 16:00 vystoupí dětská skupina historického šermu. Více zde.

Den rodiny v Hradci Králové

Den rodiny proběhne v neděli v královéhradeckých Jiráskových sadech. Doprovodný program se uskuteční v Labské elektrárně Hučák, Muzeu východních Čech, Knihovně města Hradec Králové, Labyrintu Divadla Drak, mateřském centru Budulínek i v parčíku Pohádka. Mezi jednotlivými místy převeze účastníky Hradecký turistický vláček. Program bude připravený od 10:00 do 16:00. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Pochod Přes tři hrady

Tuto sobotu proběhne 42. ročník pochodu Přes tři hrady (Sopotnice, Žampach a Potštejn) a 30. ročník akce Přes tři hrady na kole. Startovat můžete v Sopotnici na hřišti, v zámeckém areálu Žampach nebo v Potštejně na Bělisku. Bude připraveno devět pěších tras a 13 cyklotras. Děti zabaví skákací hrad, trampolíny a sladké překvapení, na jednotlivých startovních místech zahraje hudba. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Zahájení sezóny v Mariánských Lázních

Již 206. lázeňská sezóna bude zahájena programem, který potrvá od pátku do neděle. Součástí akce je také svěcení pramenů. K oslavám patří koncerty, mše, řemeslný jarmark, výstavy i bohatý program pro děti. Zábava pro celou rodinu bude připravena na Kolonádě, v Arnice, lázeňském parku i na dalších místech. Více zde.

Liberecký kraj

Výstava panenek a kočárků

V Rovensku pod Troskami okouzlí děti přes 500 exponátů panenek a kočárků. Jsou tam k vidění převážně panenky, kterým se říká šklebík. Dále také porcelánové panenky, i ty z 50. let minulého století, historické kočárky, barbie a plyšoví medvídci. Na výstavu přijďte o víkendu od 10:00 do 16:00. Více se dozvíte zde.

Hledání pokladu na Sychrově

V sobotu se otevře nová výstava v zámeckém sklepení na Sychrově. Doplňuje hru pro děti i dospělé v zámeckém parku Cesta za pokladem medvědího klanu. Od 10:00 do 17:00 se budou konat medvědí trhy s rukodělnými dílničkami pro děti a prohlídky zámkem povede kouzelná medvědí chůva. Více informací naleznete zde.

Olomoucký kraj

Otevření lázeňské kolonády

V sobotu si v areálu lázní Teplice nad Bečvou užijete bohatý program. Na kolonádě a terase sanatoria Bečva zabaví mezi 9:30 a 19:30 děti i dospělé. Pro malé účastníky bude připravený skákací hrad, jízda na ponících, soutěže i vystoupení. Milovníci historických vozů se pokochají spanilou jízdou veteránů. Po celý den zahrají k poslechu kapely. Celý program si prohlédněte zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava Merkur v Kopřivnici

V neděli můžete naposledy projít všechny tři objekty Regionálního muzea v Kopřivnici zaplněné legendární stavebnicí Merkur. Na Fojtství se seznámíte s historií stavebnice, Technické muzeum ukazuje velké modely a Lašské muzeum nabízí hernu. Budovy muzea jsou o víkendu otevřeny od 9:00 do 17:00. Více zde.

Historické představení ve Štramberku

Setkání s historií se koná v rámci Mezinárodního dne památek a sídel. Od 18:00 bude ve štramberském Amfiteátru pod Starou věží připravena pohádka pro děti i dospělé a dobová hudba Rabussa z Přerova. Večerní mystické představení nabídne ohňové efekty. Bližší informace se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Výstava historických šatů

Asi hlavně holčičky a jejich maminky nadchne půvabná výstava historických šatů na zámku Žinkovy. Expozici plnou modelů inspirovaných těmi, které kdysi nosily hradní a zámecké paní, uvidíte v předzámčí. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Festival tanečního mládí

Finále 12. ročníku Mistrovství ČR v parketovém tanci proběhne v sobotu v Litoměřicích. Uvidíte taneční vystoupení různých žánrů v provedení nejlepších amatérských tanečních souborů. Součástí akce je soutěž tanečních párů dětí a mládeže v polce. Soutěž proběhne od 11:30 do 19:30 v domě kultury. Více zde.

Vysočina

Divadelní přehlídka v Havlíčkově Brodě

Sdružení Adivadlo Havlíčkův Brod pořádá již 23. ročník regionální divadelní přehlídky inscenací pro děti a mládež s názvem Dospělí (pro radost) dětem. V sobotu i neděli se v Kulturním domě Ostrov uskuteční řada divadelních představení. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Den Země u Napajedel

Den plný her a zábavy, ale i poučení se na štěrkovištích ve Spytihněvi nedaleko Napajedel koná v sobotu. Mezi 12:30 a 18:00 čeká bohatý program děti i dospělé. Užijete si hry a soutěže, rybářskou výstavu, sázení stromů, posezení s grilováním a koncerty. Více se o programu dozvíte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám