Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na světelnou výstavu do Poličky, na kole po Praze

Jestli vás chladné počasí nezahání pod peřinu, skočte do sedla svého bicyklu a vyrazte na vyjížďku, která vás povede po stopách Únětického piva. Pokud jste ještě nestihli navštívit žádný z předvánočních trhů, naskýtá se vám o víkendu další možnost.

Foto: Profimedia.cz

Místo ujídání cukroví si o víkendu můžete zasportovat. Ilustrační foto

Článek
Praha

Výstava betlémů na Toulcově dvoře

Od soboty až do 1. ledna můžete na Toulcově dvoře shlédnout výstavu betlémů vyrobených z různých materiálů. Jsou k vidění od 13:00 do 17:00, a to v krásných prostorách barokní konírny. Více čtěte zde.

Cyklistická vyjížďka

Kdo se nechce ani v zimě vzdát sportování na čerstvém vzduchu, se může v sobotu zúčastnit vánoční cyklo vyjížďky po stopách Únětického piva. Nebude chybět dokonce ani světový rekordman Vladimír Vidim. Startovat můžete buď v 10:00 od Únětického pivovaru, nebo v 11:00 z Karlínského náměstí. Veškeré informace naleznete zde.

Středočeský kraj

Vánoční trhy v Mělníce

Na historickém náměstí Míru se můžete od čtvrtka do neděle od 10:00 těšit na celodenní vánoční trhy. Zakoupit si můžete nejrůznější řemeslné výrobky. Zároveň je každý den připraven bohatý kulturní program. Veškeré informace najdete zde.

Berounské perníčkování

Tvořivou dílnu s vůní vánočních perníčků připravilo na neděli Muzeum Českého krasu v Berouně. V muzejní dílně si od 10:00 do 15:00 můžete vyrobit a upéct vlastní perníčky. Zároveň si můžete prohlédnout výstavu Koření s vůní dálek i domova. Více zde.

Jihomoravský kraj

Adventní koncert v Blansku

Dřevěným kostelíkem v Blansku se v pátek a v neděli rozeznějí adventní koncerty. V pátek v 17:30 zazpívá dětská kapela Kaštánci, v neděli od 17:30 zazní adventní koncert cimbálové muziky Majerán. Více zde.

Živý betlém ve Staré Břeclavi

Přijďte si v sobotu připomenout zajímavé vánoční zvyky do kulturního domu Na Obecní ve Staré Břeclavi. Od 17:00 je připraven živý betlém. Další informace hledejte zde.

Jihočeský kraj

Živý betlém v Borovanech

Za živým betlémem můžete v sobotu vyrazit také do borovanského kláštera. Ke zhlédnutí bude od 17:00 a 17:30 v zámeckém parku. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Betlémy z Orlických hor

V Rychnově nad Kněžnou můžete až do 29. prosince navštívit výstavu představující betlémy z kraje Orlických hor. Během podvečera zazní vánoční hudba. Výstava je otevřena od 9:00 do 17:00 (s dvouhodinovou polední pauzou od 12:00) ve Velkém sále Společenského centra. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Výstava plná světla v Poličce

Vánoční výstavu věnovanou světlu ve všech podobách můžete navštívit v Centru Bohuslava Martinů v Poličce. Expozici rozsvítí svíčky, louče i lucerny. Připomene také historii pouličního osvětlení v Poličce. Otevřeno je o víkendu od 9:00 do 16:00 (s půlhodinovou polední pauzou od 12:00). Více se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Ukončení adventu v Chodově

Velké vánoční trhy a ukončení adventu proběhne o víkendu ve Staroměstské ulici v Chodově. V neděli od 16:00 si účastníci poslechnou nejrůznější hudební vystoupení. Více zde.

Liberecký kraj

Nazdobené Zákupy

Svátečně vyzdobený zámecký interiér si v Zákupech budete moci prohlédnout po oba víkendové dny, a to od 10:00 do 14:00 vždy každou celou hodinu. Další informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Oslavy Vánoc v pivovaru

V pátek v 16:00 zazní na louce u pivovaru Holba v Hanušovicích koncert plný vánočních písní v podání hanušovických dětí. Obdivovat můžete i živý betlém se zvířátky a vánoční jarmark. Dobrovolné vstupné půjde na dobročinné účely. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Adventní trhy ve Frýdku-Místku

Až do pondělí 23. prosince probíhají na náměstí Svobody ve Frýdku-Místku vánoční trhy. V pátek v 18:00 je navíc v kostele sv. Jana a Pavla na programu Česká mše vánoční. Bližší informace najdete zde.

Plzeňský kraj

Vánoční koncert v Kladrubech

Klášter Kladruby připravil na předvánoční čas další koncerty, na které se můžete vydat v pátek a v neděli do kostela Nanebevzetí Panny Marie. Páteční koncert v podání Yellow Sisters začne v 18:00, v neděli zahraje skupina Cavalla od 15:00. Více se dozvíte zde.

Klatovské adventní trhy

Od čtvrtka do soboty máte možnost navštívit v Klatovech tradiční trhy. Ty začnou ve všech dnech v 9:00 a budou naplněné hudbou. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Vánoční trhy v Mostě

Mostecké vánoční trhy probíhají až do neděle od 10:00 do 18:00 na 1. náměstí. V sobotu a v neděli jsou připraveny dílny, a to mezi 13:00 a 16:00. V sobotu také od 10:00 do 13:00. V neděli v 16:00 vás čekají Zimní olympijské hry s Asterixem a Obelixem. Celý program naleznete zde.

Vánoční koncert na zámku Duchcov

Koncert ve Valdštejnském sále duchcovkého zámku v podání sopranistky Michaely Jančařikové můžete navštívit v neděli od 16:00. Zazní skladby Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka a Jana Jakuba Ryby. Veškeré informace se dočtete zde.

Vysočina

Živý betlém v Telči

Komponovaný pořad folklórních souborů spojený s živým betlémem bude k vidění v sobotu od 17:00 a 18:15 a v neděli od 14:00 a 15:00 na nádvoří telčského zámku. Biblický příběh vám bude představen netradiční formou. Více zde.

Koledy i punč v Pelhřimově

Zlatá neděle nezůstane bez povšimnutí ani v Pelhřimově. Tady bude připraven celodenní program na Masarykově náměstí. Zahřejete se punčem, zazpíváte si koledy a můžete přihlížet porcování obří vánočky. Další informace hledejte zde.

Zlínský kraj

Ochutnávka vánočního cukroví na Valašsku

Poslední adventní neděli vás čekají vánoční trhy od 9:00 do 16:00 také ve Valašských Kloboukách. Na nádvoří zdejšího podnikatelského centra bude probíhat řemeslný trh. V neděli provoní trh vánoční dobroty. Ochutnáte různé druhy vánočního cukroví a konat se bude i soutěž o nejlepší recept. Více se dočtete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám