Hlavní obsah

Potštejnský zámek ovládne retro

Novinky, Klára Fischleinová

Sotva skončil jeden víkend, myšlenky už se stáčejí k dalšímu. Ten zve například na zámek Potštejn, kde se v sobotu večer koná velkolepý Dobový ples. Bez retro kostýmu si tu ale nezatančíte.

Foto: Archiv zámku Potštejn

V zámeckých prostorách bude mít sobotní ples neopakovatelnou atmosféru.

Článek

Večer předposlední zářijové soboty propůjčí od 19:00 potštejnský zámek své prostory Dobovému plesu. Účastníci se přenesou o desítky let zpět do doby, která zněla odlišnými tóny a vyznačovala se galantním chováním. V sobotu budou muži opět gentlemani a ženy dámy.

Na nádvoří zámku budou parkovat veteránÿ a kolem nich budou postupně přicházet hosté ve svých retro kostýmech. Vstup je totiž povolen jen v nich. K tanci zahraje hudební kvarteto Jazz police, a komu by se pletly kroky, nemusí zoufat, protože na místě bude celý večer probíhat taneční výuka.

Foto: Archiv zámku Potštejn

O památeční snímky se postarají v zámeckém fotoateliéru.

Účastníci, kteří si budou chtít odnést hmatatelnou vzpomínku na tento večer, se mohou zastavit ve fotoateliéru. Milovníci historické kinematografie zase jistě navštíví biograf.

Ať už vsedě u filmu nebo v pohybu na parketu, večer v elegantním stylu počátku 20. století bude jistě originálním zpestřením prvního podzimního víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám