Hlavní obsah

Tipy na víkend: zámky se představí ve svatebním, Krumlov čeká rallye

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kteří se v následujících měsících chystají na přípravu svatby, ocení obřad „nanečisto“. Na tento víkend je přichytaly některé zámky. Své zájemce si jistě najde také bezpočet sportovních akcí, jakými je například moderní nordic walking nebo klasická turistika v malebných venkovských terénech.

Foto: Archiv Euro Bike Fest

Podívaná plná adrenalinu se naskytne účastníkům krumlovského motoristického závodu.

Článek
Praha

Hudební neděle ve Hvězdě

Bohulibé tóny swingu budou v neděli znít v parku u pražského letohrádku Hvězda. Od 14.00 se návštěvníci mohou těšit na několik interpretů, kteří tu naživo představí to nejlepší ze svého repertoáru. Swing tedy může být neobvyklým zpříjemněním rodinné procházky na kousku pražské přírody. Více informací hledejte zde.

Různé národnosti, jeden tým

Češi a cizinci žijící dlouhodobě v ČR spojí své síly v sobotu na akci Expats games. Ta proběhne od 11.00 v areálu České zemědělské univerzity v pražském Suchdole. Lidé se budou moci zúčastnit řady sportovních i kulturních aktivit. Akce má za cíl zjednodušit cizincům zapojení do české společnosti, pro „domorodce“ je příjemnou volnočasovou zábavou. Od 14.30 se můžete zúčastnit běhu, 50korunovým startovným tak přispějete na pomoc Jedličkovu ústavu. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Nizozemsko v Dobříši

Dobříšský zámek bude v neděli hostit téměř 80 amatérských muzikantů z Nizozemska. Od 16.00 se zdarma může zúčastnit každý, kdo bude mít zájem se vydat na hudební cestu po Česku, Nizozemsku i po Jižní Americe.

Jihočeský kraj

Divoká jízda v Krumlově

Tradiční závod Rallye Český Krumlov se jede v pátek a v sobotu. Žádného motoristického fandu tato show jistě nezklame. Naopak, má zvučné jméno široko daleko. K vidění budou i divocí automobiloví veteráni. Více informací hledejte zde.

Plzeňský kraj

Historie českých střelců

Od středověku až po současnost mapuje dějiny plzeňského střelectví expozice Národopisného muzea Plzeňska. Výstavu si zájemci mohou prohlédnout do 23. června. Dozvědí se tak o střelbě nejen v historickém, ale také ve sportovním kontextu novodobých dějin. Více se o výstavě dočtete zde.

Karlovarský kraj

Pěšky a s holemi

Zhruba 13kilometrový pochod čeká milovníky nordic walkingu na trase Březová–Novina–Lobzy–Rovná–Kamenice kaplička a zpět do Březové. Sraz účastníků je ve 12.00 před radnici v Březové, poté se vyrazí na asi 3,5 hodiny trvající výlet. Veškeré informace najdete zde.

Ústecký kraj

Skoro tisíciletá tradice

Poslední květnový víkend patří v Teplicích slavnostnímu zahájení 859. lázeňské sezóny. Akce se uskuteční na náměstí Svobody, kolonádě, na Zámeckém náměstí, v Šanovském parku, v Beuronské kapli, na Kolonádě domu kultury, v Zámecké zahradě, na Letenských schodech, v klubu Dublin Pub i na mnoha dalších místech. Přehled koncertů a kompletní program naleznete zde.

Liberecký kraj

Všude samá řemesla

V sobotu od 10.30 se návštěvníkům Staročeských řemeslných trhů představí výrobci keramiky, zboží z kůže, sklářských výrobků, řezbáři, nožíři, kamenáři či kováři. Už tak bohatý program doplní ještě vystoupení profesionálních i amatérských hudebních kapel, představení divadelních ochotníků i folklórní soubory. Více informací čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Přehlídka komorní hudby

V Kulturním domě v Nechanicích se v sobotu i v neděli uskuteční Festiválek komorních pěveckých sborů. Odstartuje ho koncert ve zdejším kostele Nanebevzetí Panny Marie, který tu začne v 15.00. Více hledejte zde.

Vinařský Trutnov

V sobotu od 10.00 do 16.00 se na historické radnici v Trutnově a poté od 1.:00 do 22.00 na zdejším Krakonošově náměstí uskuteční 9. ročník Vinařských slavností. K ochutnání tu budou česká i zahraniční vína. Program zpestří hudba. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Sobotní pozastavení

Už v 8.50 začne v sobotu tradiční Slatiňanské pozastavení, a to ve zdejším zámeckém parku. Účastníci uvidí pěvecká, taneční i divadelní vystoupení. Nebude se nikam spěchat, celý program je totiž ryze odpočinkový. Více o jeho náplni se dozvíte zde.

Vysočina

Víkend pro zadané

Akcí určenou pro páry, které plánují svatbu v zámeckých prostorách, je Svatební veletrh na zámku v Náměšti nad Oslavou. Začne ve 12.00, akcí provede Iva Kubelková a účastníci uvidí kromě možných svatebních kytic, šperků a výzdoby mimo jiné také ohňostroj. Další informace včetně cen vstupného naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Svatební ukázka na zámku

Těm, kteří plánují romantickou svatbu na zámku, poslouží simulace takového obřadu k reálnější představě. Tu chystá na neděli od 13.00 také zámek Lysice. V rámci Svatební show proběhne mimo jiné i módní přehlídka, k ochutnání budou svatební koláčky, k vidění kytice. Více informací čtěte zde.

Kapela Olympic, motorky a adrenalin

V Pálavě se tento víkend sejdou příznivci motorismu a dobré muziky. Hned v pátek večer tady vystoupí kapela Olympic, poprvé s hostujícím bubeníkem, v sobotu se tu utkají flattrackoví mistři z celé Evropy. Účastníci budou moci během víkendu zhlédnout také 13 zápasů v thajském a klasickém boxu nebo přistání Policie ČR vrtulníkem. Program bude nabitý a rozmanitý. Prohlédnout si jej můžete zde.

Olomoucký kraj

Výlet za pivem

Pivovarská čtvrtka je pochod, který se stal už jistou tradicí. V sobotu bude startovat mezi 8.00 a 10.00 od Středního odborného učiliště v ulici Generála Krátkého v Šumperku, z náměstí v Králíkách a od pivovaru Holba v Hanušovicích. Tento pivovar akci každoročně pořádá. Vše o akci čtěte zde.

Zlínský kraj

Otevření hostětínské stezky

Jaro už je v plném rozpuku, příroda se dávno probudila, a tak je načase oficiálně otevřít jednu z dalších turistických stezek v úchvatné krajině. V sobotu to bude trasa nazvaná Naokolo Hostětína. Průvodce turisty vezme za sochami v přírodě, hudebním překvapením i ke strašidelnému Kočičímu hrádku. Sraz je ve 13.00 u zvoničky za Obecním úřadem v Hostětíně, trasa je středně náročná a dlouhá zhruba 6,5 kilometru. Zbylé informace naleznete zde.

Voskové srdce pro Havla

Na zámku ve Zlíně je do konce května umístěna výstava fotografií ČTK nazvaná Prezident Václav Havel – osobnost bývalé české hlavy státu ukazuje v letech 1988 až 2011 zhruba na 100 snímcích. Na nádvoří zámku je navíc k vidění velké voskové srdce vážící 2300 kilogramů. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Grilování k zahradničení patří

Jestli je vaším koníčkem zahrada nebo právě doděláváte bydlení, můžete zavítat na frýdecko-místecký veletrh stavebního, bytového, zahradního a hobby zařízení. Ten proběhne od pátku do neděle od 9.00 až do 18.00 ve zdejší víceúčelové sportovní hale. Kromě vystavených předmětů je lákadlem také řada hudebních vystoupení nebo velké grilování. Veškeré informace o události najdete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám