Hlavní obsah

Pražské památky se otevřou zdarma na oslavu 20. výročí zápisu do UNESCO

Novinky, lap

První prosincový víkend se zdarma otevře řada památek v rámci oslav 20. výročí zapsání památek na seznam světového dědictví UNESCO. Dveře se otevřou v Betlémské kapli, rotundě Nalezení sv. Kříže, Staroměstské mostecké věži s podzemím a krovy, kostele sv. Tomáše, také výstava „Příběh Pražského hradu“ bude zdarma a další.

Foto: Profimedia.cz

Betlémská kaple

Článek

V sobotu prvního prosince se mohou zájemci podívat do Betlémské kaple od 10 do 17:30 hodin. Ve stejný den se otevře Emauzský klášter od 11 do 15 hodin, kde budou probíhat také komentované prohlídky v 11 a 14 hodin, které budou zpoplatněny za 20 a 30 Kč. Kostel Panny Marie pod řetězem si můžete projít od 14 do 16 hodin.

V neděli 2. prosince si můžete prohlédnout Pinkasovu synagogu, Věž chrámu sv. Mikuláše (10 - 18 hodin) či Staroměstskou mosteckou věž (10 - 18 hodin).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Emauzský klášter založený 1347.

„Díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy a pochopení řady pražských subjektů i organizací bude možno navštívit i památky, které jinak zůstávají před veřejností uzavřeny. Volný vstup přislíbily přední pražské kulturní instituce. Jiné zase poskytnou výraznou slevu ze vstupného," vysvětlila Jaroslava Nováková, ředitelka pro cestovní ruch a odborné činnosti Pražské informační služby.

Den otevřených dveří připomíná potřebu zachovat i pečovat o dědictví našich předků, a to nejen o historické jádro Prahy.

Podrobný seznam památek, které budou zpřístupněné zdarma, najdete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám