Hlavní obsah

Werder v záplavě tisíců květů

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důvod k oslavám se najde téměř vždy, tak proč neoslavit i to, že stromy opět rozkvétají? V braniborském Werderu se taková slavnost koná každoročně již úctyhodných 130 let.

Foto: TMB-Fotoarchiv/Y. Maecke

Navštivte Werder v době slavostí Baumblütenfest a vychutnejte si spolu s místními jaro v plné kráse.

Článek

Jarní výlet

Městečko Werder se nachází nedaleko kouzelné Postupimi, od níž jej dělí řeka Havola a několik jezer, po jejichž hladině mezi oběma městy pravidelně brouzdají výletní lodě. Pokud tedy v období od 30. dubna do 8. května vyrazíte obdivovat postupimské zámecké zahrady, nabízí se spojit výlet právě s návštěvou rozkvetlého Werderu.

Foto: TMB-Fotoarchiv/Y. Maecke

Ve Werderu to zjara žije

Lidové veselí

Slavnosti kvetoucích stromů mají ve Werderu typický lidový charakter. Místní i návštěvníky v centru městečka čeká spousta stánků s ochutnávkami ovocných výrobků z loňské sklizně. K nim patří například ovocná vína všech možných chutí – jablečná, třešňová, švestková a spousta dalších. V Braniborsku se totiž ve víno dá proměňuje téměř každý druh ovoce, jenž roste v místních zahrádkách.

Foto: TMB-Fotoarchiv/Y. Maecke

Sady se probouzí k další sezoně

Na návštěvě u farmářů

Ke každé německé lidové slavnosti, ať už v Braniborsku či jinde, patří pohostinnost. Nejinak je tomu i ve Werderu, kde pěstitelé ovoce otevírají své sady návštěvníkům a připravují pro ně pohoštění uprostřed záplavy květů jejich největšího bohatství. Stačí jen přijít, usadit se na lavici a ochutnávky vína z loňské sklizně se jen hrnou. Nezřídka se tak stává, že hosté zůstávají déle, než původně zamýšleli.

Související odkazy

Informace o slavnosti naleznete na www.werder-havel.de

Další užitečné informace o Braniborsku najdete na www.brandenburg-tourism.com

Informace a tipy na dovolenou v Německu naleznete na www.germany.travel

Související témata:

Výběr článků

Načítám