Hlavní obsah

Wellness a relaxace v Braniborsku

Novinky, Německá turistická cenrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo v zimě rád vyráží na hory, jiný si užívá atmosféru vánočních trhů nebo si dopřeje odpočinek pro tělo a duši a vydá se za nějakým tím wellness. Hory v Braniborsku sice nenajdete, ale vánočními trhy se to zde jen hemží a zdejší lázeňství má dlouholetou tradici.

Foto: Dr. Tilo Geisel

Zima v Braniborsku je kouzelná.

Článek

Zima už je tady a s ní i chladné a tmavé dny. Pokud i vy potřebujete načerpat energii a připravit své tělo i hlavu na nadcházející období, pak pro vás máme pár zajímavých tipů na wellness nabídky, které si užijete sami, s partnerem/partnerkou, nebo i s celou rodinou.

Foto: Tourismusverein Scharmützelsee e.V

Mezi procedurami si hosté užívají procházky kolem jezera Scharmützelsee

Termální lázně Saarow

Odpočiňte si od každodenních starostí ve wellness světě lázní Saarow s přímým výhledem na jezero Scharmützelsee. Lázně Saarow byly oblíbené již na konci 19. a začátku 20. století, kdy se sem hromadně sjížděla berlínská smetánka.

Velkou výhodou lázní je jejich poloha přímo u jezera, pohled na něj si hosté totiž mohou vychutnávat přímo z venkovních bazénů. Termální lázně jsou proslulé a ceněné především díky svým slaným pramenům, teplota pramene Catharine dosahuje 34–36 °C, což je ideální teplota, při které se hosté mohou jednoduše ponořit, nechat se unášet a vychutnat si blahodárné účinky tohoto pramene.

Foto: Saarow Therme

Relaxační bazén s hudbou a světelnou instalací

Kromě toho si návštěvníci mohou dopřát i procedury se zdejším černým zlatem – rašelinou (ideální při léčbě bolestí zad, kloubů a pohybového ústrojí). Oba tyto léčivé zdroje představují přírodní poklady tohoto kraje.

Tip: Speciální nabídkou je bazén se světelnou instalací a hudbou, v němž se do relaxace zapojují všechny smysly.

Foto: TMB

Jezero je oázou klidu a pohody

Ve volném čase se stezky a parky kolem jezera skvěle hodí k procházce, okouzlí vás i skvěle rekonstruované domy ve stylu lázeňské architektury.

Tip: Máte-li rádi ryby, ochutnejte pokrmy z čerstvých ryb v kavárně Park-Café.

Termální lázně Spreewald/Burg

K nejmodernějším a po celé zemi nejznámějším wellness centrům patří termální lázně Spreewald v Burgu. Jsou to solankové termální lázně – jak taky ve Spreewaldu jinak. Lázně se nacházejí přímo v srdci biosférické rezervace UNESCO – Spreewald, chcete-li Sprévský les.

Foto: Spreewald Therme, Hotel

Léčivé koupele si hosté mohou užívat i ve dvou

Z neuvěřitelné hloubky 1 350 m je slaná termální voda přiváděna přímo do lázní. S obsahem soli 240 gramů na litr patří k nejslanějším lázním v regionu. Solankové lázně nabízejí svým hostům osm bazénů ke koupání s teplotou do 38 stupňů, sedm saun (různé typy, různá teplota) a bazén s teplou vodou s venkovním proudovým kanálem.

Určitou zvláštností je parní lázeň a solná inhalace ve velkých okurkových sudech nebo spreewaldská dřevěná vana ve tvaru loďky. Relaxaci a odpočinek si mohou hosté dopřát i u otevřených krbů.

Koupání s tučňáky – lázně Spreewelten

Najděte klid a odpočinek uprostřed Spreewaldu. Dopřejte své mysli odpočinek ve velkoryse pojatém vnitřním a venkovním prostoru. Bazény s vlnami, kanály s umělým prouděním, velké skluzavky, whirpool, římské lázně a bazény pro nejmenší – na to vše se mohou hosté zdejších lázní těšit.

Foto: Spreewelten

V lázních Spreewelten na hosty čekají velké skluzavky

Objevte prastarou saunovou vesnici s bájnou saunou „Lutki-Höhle“ nebo se při saunování pohoupejte v okurkové sauně. Potom si oddychněte v odpočívárně u krbu a nasávejte příjemnou atmosféru. Mezitím si najdete čas na zábavu a radovánky ve vodním světě.

Foto: Spreewelten

V lázních Spreewelten si návštěvníci mohou užít koupání s tučňáky

S tučňáky, od kterých vás dělí jen skleněná stěna, můžete závodit v plavání. Ponořte se do spreewaldské laguny a bazénů s vlnami a protiproudem nebo se sklouzněte na obřích skluzavkách.

Tip: Chcete-li si koupání s tučňáky pořádně užít, nezapomeňte si s sebou vzít potápěčské brýle.

Termální lázně Fontane Therme v rezortu Mark Brandenburg

Vznášet se v certifikované léčivé vodě, pohupovat se v největší jezerní sauně na vodě v Německu a potom se zchladit přímo v jezeru Ruppiner See – to lze zažít jenom tady. Lázně Fontane Therme skýtají veškerou rafinovanost moderní wellness architektury.

Foto: Resort Mark Brandenburg

V lázních Fontane Therme mohou hosté přímo ze sauny skočit do jezera

Čekají tu na vás čtyři vodní plochy, osm tematických saun, dvě sprchovací chodby se světelnými efekty, ledová jeskyně a útulně zařízené odpočívárny a pestrá nabídka wellness a vitálních procedur.

Foto: Resort Mark Brandenburg

Lázně totž leží přímo na březích jezera Ruppiner See

Přímo na břehu jezera Ruppiner See se vám otevírají brány komplexního areálu termálních lázní na ploše přesahující 5 000 m². Po chvilce strávené v sauně se tak můžete osvěžit přímo ve vodách zdejšího jezera. Budete se cítit skoro jako ve Finsku.

Tip: Vyzkoušet si můžete také ledovou místnost, terapie chladem výborně zabírá při léčbě pohybového ústrojí a revmatických obtížích.

Pohoda ve Spreewaldu

V roce 1750 vydal pruský král Fridrich II. rozkaz, aby ve Spreewaldu vybělili košile uniforem jeho vojáků. Tak se zrodilo bělení. Hotel „U Bělidla“ – „Zur Bleiche“ Resort & Spa je zasazen do kulisy Sprévského lesa. Jen hodinu jízdy autem z Berlína tu na vás čeká zvláštní wellness svět.

Bazén ve stodole s krbem. Vůně olejů a rostlin. Pohodlné pohovky lákající k odpočinku. Všude okolo parní a vířivé lázně, sauny, ruská baňa a turecké lázně hamam. Ve venkovním i vnitřním prostoru se najde lehátko pro každého hosta. Na 4 000 m² si mohou hosté vybírat z široké nabídky saun a wellness procedur.

Lázně „Malé nebe“ jsou speciální wellness oázou určenou pouze pro ženy. Unikátní je také knihovna ve wellness prostoru. Další zvláštností jsou speciální koupelová menu. Několik procedur dosahuje délky až šest hodin. Potom se člověk cítí jako znovuzrozený.

Tip: Aby si na vás v zimě žádná nemoc nepřišla, měli byste mít dostatečný přísun vitaminu C. Takovým citrónem severu je právě rakytník. Malé oranžové kuličky s neuvěřitelně blahodárnými účinky pro naše tělo. Bio produkty z rakytníku a další speciality najdete v Petzowě v zahradách „Frucht- und Sanddorn-Erlebnisgarten“.

Malé doporučení na závěr

Pokud si stále nejste jistí a nevíte, jestli je pro vás Braniborsko to pravé, tak snad dáte na doporučení. Jedno braniborské městečko si totiž oblíbila i jedna filmová hvězda – Tom Hanks. Pokud jste zvědaví, najděte si jeho povídání o městečku Eisenhüttenstadt. Nejen to ho okouzlilo natolik, že se do těchto končin Braniborska vydal už dvakrát.

Inzertní sdělení

Speciální nabídka: Zimní Braniborsko

Pokud si chcete užít netradiční víkend, pak zkuste navštívit Braniborsko. Právě zde pro vás mají speciální nabídku „Winterliches Brandenburg“ (Zimní Braniborsko). Ubytování ve 3 a 4 hvězdičkových hotelech jsou v rámci této nabídky k dostání od 59, resp. 79 euro za noc v dvoulůžkovém pokoji. Užít si můžete i prvotřídní wellness – právě zde tak můžete nechat doznít kouzlo vánočních svátků, nebo si jen tak dopřát trochu toho odpočinku.

Více se o nabídce dozvíte zde.

Tipy na cestu: wellness v Braniborsku

Braniborsko:

Braniborsko:česky

německy

Wellness v Braniborsku

Přehled lázní zde

Lázně Saarow zde

Lázně Spreewald/Burg zde

Lázně Spreewelten zde

Lázně Fontane Therme zde

Lázně v hotelu U Bělidla zde

Reklama

Výběr článků

Načítám