Hlavní obsah

Velká zvířecí podívaná v parku Hagenbeck

Hamburk nemá zoo, Hamburk má Zvířecí park Hagenbeck – tedy zvířata, park a kulturu v jednom. Od roku 1907 je tato 25 hektarová oáza zeleně před branami hanzovního města oblíbeným cílem všech výletníků za každého počasí.

Foto: DZT/ Tierpark Hagenbeck Gemeinnützige Gesellschaft GmbH, Michael Pasdzior

Bývalá vstupní brána do parku

Článek

Světoznámá, památkově chráněná panoramata Carla Hagenbecka dodnes charakterizují zooarchitekturu Zvířecího parku Hagenbeck. Návštěvníci se zde mohou ponořit do neznámých světů a obdivovat dravá zvířata ve volných výbězích bez mříží.

Foto: DZT/ Tierpark Hagenbeck Gemeinnützige Gesellschaft GmbH, Michael Pasdzior

Úchvatný nepálský pagodový chrám u nového vchodu do parku

Žije tu na dva tisíce zvířat ze všech pěti kontinentů a přes dvě stě druhů, od hroznýše královského až po kozu kamerunskou.

Zábava pro dospělé i nejmenší návštěvníky

Úspěšný je chov ohrožených druhů, jakými jsou orangutan nebo slon indický. Všechny děti touží po tom, nakrmit jednou žirafu, obdivovat mládě slona nebo pozorovat další roztomilá a vzácná zvířecí mláďata. V Hagenbecku se jim tento sen může splnit.

Foto: Tierpark + Tropen Aquarium Hagenbeck, Lutz Schnier

Ve výběhu opic

Malí návštěvníci se v zoo, kde mají možnost dostat se až přímo ke zvířatům, seznámí s rozkošnými kozami kamerunskými a kozami domácími a vyhrají si na velkém hřišti s westernovou tvrzí. Jízda drožkou, v létě ježdění na velbloudech a ponících a přes den různá komentovaná krmení – návštěva zvířecího parku v sobě skrývá zaručeně úžasné zážitky.

Foto: Tierpark + Tropen Aquarium Hagenbeck, Lutz Schnier

V parku je možné dostat se až do těsné blízkosti zvířat

Pozorování zvířat je zábava pro všechny věkové kategorie. Sloni indičtí, orangutani a jihoamerické vydry obrovské či zebu zakrslí – ti všichni vytvářejí kouzlo zvířecího parku s dlouholetou tradicí.

Foto: DZT/ Tierpark Hagenbeck Gemeinnützige Gesellschaft GmbH, Michael Pasdzior

Zebry a pštrosi se skálami v pozadí

Ledové moře

Ledové moře, otevřené v roce 2012, to nejsou jen lední medvědi, mroži, lachtani nebo tučňáci, ale také člověk uprostřed polárních světů. Ať už si návštěvníci chtějí z bezprostřední blízkosti prohlédnout ledního medvěda při potápění, nebo se ocitnout uprostřed kolonie tučňáků, 750 metrů dlouhá průchozí trasa v působivém zážitkovém světě Ledového moře, rozkládajícím se na přibližně osmi tisících čtverečních metrech, je zárukou fascinujících pohledů do života jeho obyvatel.

Foto: Tierpark + Tropen Aquarium Hagenbeck

Lachtan v ojedinělé expozici Ledové moře

Mořští ptáci

Velkou voliéru mořských ptáků obývají kajky královské, hoholky lední, rybáci dlouhoocasí, jespáci bojovní a další arktičtí mořští ptáci. Ten, kdo se nechá pohltit kouzlem tohoto zvířecího parku, na něj jen tak nezapomene.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám