Hlavní obsah

V září se na Lausitzringu opět bude létat mezi pylony

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Sto dvanáct. To není jen tísňová linka, ale také počet kilometrů dělících letošní nejbližší zastávku Red Bull Air Race od českých hranic. První zářijový víkend se totiž bude mezi pylony létat na německém Lausitzringu, kam se závod vrací po šesti letech.

Foto: Jan Kukla

Matt Hall na Lausitzringu v roce 2010

Článek

Lausitzring pojme 120 tisíc diváků – kolik z nich bude českých?

Už teď by si všichni fanoušci nebeského rock´n´rollu měli povinně do diářů tučně zapsat termín šesté zastávky Red Bull Air Race: 3. až 4. září. První zářijový víkend se naskytne jedinečná možnost podpořit Martina Šonku a Petra Kopfsteina přímo na místě - pylony nám totiž vyrostou doslova za humny, v braniborské Lužici.

Foto: Jan Kukla

Red Bull Air Race na Lausitzringu v srpnu 2010

Eurospeedway Lausitz alias Lausitzring pojme celkem 120 tisíc diváků. Umístěn je přímo u dálnice spojující Drážďany a Berlín. A jelikož se od hraničního přechodu na D8 nachází jen hodinku cesty, není pochyb o tom, že naši piloti budou mít podporu v publiku jako možná nikdy předtím.

Foto: Jan Kukla

Martin Šonka na Lausitzringu - před šesti lety byl v Red Bull Air Race nováčkem, letos premiérově v Master Class létá druhý český pilot Petr Kopfstein

Základní fakta o Lausitzringu
•    v provozu od roku 2000
•    55 km od Drážďan
•    délka okruhu 3256 m
•    kapacita 120 000 diváků
•    významné akce: ADAC Masters Weekend, ADMV Classic Cup, DTM, IDM, Porsche Carrera Cup, Porsche Sports Cup, Red Bull Air Race Series, RCN

Napínavá podívaná

Německá zastávka nejlepších akrobatických pilotů světa na cestě za mistrovským titulem bude v pořadí šestá z celkových osmi. Je tedy jasné, že v této fázi závodů se již bude rozhodovat o tom, kdo nakonec bude mít na finále v Las Vegas největší šance na úspěch.

Foto: DZT/Jochen Knobloch

Letecký pohled na Lausitzring - jeho tribuny pojmou 120 tisíc diváků

Před domácím publikem se určitě bude chtít předvést Matthias Dolderer, který je nyní po prvním závodě s dvanácti body na průběžném druhém místě. Když se naposledy létalo v roce 2010 na Lausitzringu, obsadil sedmé místo. Září je ale ještě daleko a určitě je jasné, koho bychom rádi viděli na stupních vítězů.

Foto: Jan Kukla

Matthias Dolderer se před šesti lety na domácí půdě umístil na 7. místě

Fanoušci letectví vyrazí také na výstavu ILA

Red Bull Air Race není letos zdaleka jedinou záležitostí, kterou by čeští milovníci letectví neměli v sousedním Německu propásnout. Na Schönefeldském letišti před branami hlavního města Berlína se od 1. do 4. června uskuteční mezinárodní výstava letectví a kosmonautiky ILA Berlin (Internationale Luft- und Raumfahrtausstellung).

Foto: ILA

Fanoušci letectví by měli v červnu vyrazit také na výstavu ILA Berlin

Pátek a sobota, tedy 3. a 4. června, budou vyhrazeny pro veřejnost. Zbytku programu se účastní profesionálové z branže. Tematicky se bude výstava zabývat jak civilním letectvím, tak i již zmíněnou kosmonautikou, nebo také obranou a bezpečností, bezpilotními systémy či vrtulníky.

Tip na výlet - Lužická jezerní krajina

Lausitzring se nachází přímo před branami největší uměle vytvořené jezerní krajiny v Evropě. Jezera na místě bývalých hnědouhelných dolů už si našla oblibu u mnoha českých turistů, stejně tak jako nové cyklostezky kolem nich. Informace o ubytování v Lužické jezerní krajině v bezprostřední blízkosti Lausitzringu naleznete zde.

Informace o Red Bull Air Race a možnost zakoupení vstupenek naleznete zde.

Podrobnosti o Lausitzringu: www.lausitzring.de

Více o Braniborsku: www.brandenburg-tourism.com

Vše o dovolené v Německu: www.germany.travel

Související témata:

Výběr článků

Načítám