Hlavní obsah

Postupimská noc zámků předvede lesk pruského baroka

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikde jinde nezažijete pruské baroko v celé své kráse jako v zámeckém areálu Sanssouci v německé Postupimi. Během noci zámků, která letos proběhne 19. srpna, se navíc můžete těšit na ještě kouzelnější a romantičtější atmosféru nasvíceného parku a hudbu linoucí se takřka z okolních stromů.

Foto: KulturImPark GmbH

Navštivte 19. srpna Noc zámků v Postupimi

Článek

Letos poprvé v novém kabátě

Postupimská noc zámků je již stálicí kalendáře kulturních akcí v sousedním Německu. Letos se však představí v nové podobě, návštěvníci se mohou těšit na řadu novinek. „Jen ten, kdo se změní, si je věrný,“ komentuje změny Hartmut Dorgeloh, generální ředitel nadace spravující postupimské zámky. Hlavní atrakce budou každý rok jiné a zde v Postupimi zažijí premiéru.

Foto: SPSG/Michael Lueder

Postupimská noc zámků

Lákadla letošního léta

Romantickou atmosféru parku a zámků podtrhne klasická hudba a literární čtení. Největším lákadlem letošního ročníku ale bude bezesporu skupina francouzských umělců Quidams, která před zámkem Sanssouci vystoupí se svým stádem obřích loutkových koní. Loutky jsou vyrobeny z hedvábí, jsou nafouknuty vzduchem a osvětleny.

Foto: Cie Des Quidams

Obří loutkoví koně divadelní skupiny Quidams

V oranžerii se představí francouzská akrobatická skupina Compagnie Transe Express a v závratných výškách předvede to nejlepší ze svých dovedností. S nimi však budou ve vzduchu hrát i muzikanti, takže je na co se těšit. Fasádu Nového paláce pak oživí světelná projekce písečných maleb.

Foto: Compagnie Transe Express/Irina Mavrina

Akrobatická skupina Compagnie Transe Express

Nové bude také občerstvení v podání špičkových kuchařů nebo třeba značení cest v parku. Zde se objeví také více prostoru pro odpočinek včetně nových laviček k posezení a kochání krásou zahrad. Jako každý rok pak bude akce zakončena slavnostním ohňostrojem nad Novým palácem.

Foto: SPSG/Michael Lueder

Postupimská noc zámků rozzáří park barvami

Na postupimskou noc zámků bude možné se naladit už předchozí večer – v pátek 18. srpna zde vystoupí Daniel Hope s Vivaldiho Čtyřmi ročními obdobími.

Foto: Bailey Davidson

Houslista Daniel Hope

Postupimská noc zámků

Program a další informace naleznete na www.potsdamer-schloessernacht.de

Další tipy na akce a výlety v Braniborsku najdete na www.brandenburg-tourism.com

Inspiraci pro dovolenou v Německu získáte také na www.germany.travel

Výběr článků

Načítám