Hlavní obsah

Nejslavnější porcelánka Evropy chystá dny otevřených dveří

Novinky, Německá turistická centrála/MEISSEN®

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manufaktura Meissen nedaleko německých Drážďan byla první porcelánkou v Evropě. Od svého založení v roce 1710 je synonymem nevídaného řemeslného umění a exkluzivních výrobků. Přímo v manufaktuře se nachází také Svět prožitků HAUS MEISSEN®. V dubnu se návštěvníci mohou těšit na dny otevřených dveří, kdy budou moci nahlédnout do dílen, navštívit muzeum nebo si vychutnat kávu z proslulého porcelánového šálku ve zdejší kavárně.

Foto: MEISSEN®

Nahlédněte do zákulisí výroby exkluzivního porcelánu

Článek

Nahlédněte do zákulisí výroby exkluzivního porcelánu

Svět prožitků HAUS MEISSEN® je otevřen po celý rok a pravidelně pořádá mimořádné akce, jako jsou velikonoční a vánoční trhy, nebo tematické výstavy. Ve dnech 21. a 22. dubna 2017 budou mít návštěvníci porcelánky možnost nahlédnout do zákulisí – zpřístupněny budou totiž i prostory, kde se luxusní porcelán vyrábí. Na vlastní oči tak bude možné vidět, jaká zručnost a perfekcionismus stojí za vznikem těchto křehkých skvostů. Děti dostanou navíc možnost vyzkoušet si modelování porcelánové hmoty i malování dekorativních vzorů.

Foto: MEISSEN®

Během dní otevřených dveří si budou moci i ti nejmenší návštěvníci vyzkoušet modelování porcelánu

Zboží, které nikde jinde nekoupíte

Byl by hřích neodvézt si z Míšně nějaký ten porcelánový kousek jako suvenýr. Zvlášť u příležitosti dnů otevřených dveří chystá porcelánka k prodeji dosud největší výběr legendárního míšeňského porcelánu, ztělesňujícího královskou eleganci, kvalitu a styl. Otevřen bude pochopitelně také zdejší outlet míšeňského porcelánu, jenž je jediným obchodem na světě, kde lze zakoupit cenově zvýhodněné zboží ze starších míšeňských kolekcí či produkty, které se nedostaly do luxusních butiků pro VIP klientelu.

Foto: MEISSEN®

Zkřížené meče jsou dodnes znakem míšeňského porcelánu

300 let historie

Za vidění rozhodně stojí archiv modelových řad míšeňského porcelánu, který za 300 let historie firmy čítá úctyhodných 700 000 kusů. Každý z nich byl ručně opatřen zkříženými meči – tento znak si uchoval míšeňský porcelán dodnes. Během prohlídky člověk objeví nekonečnou pestrost dekorů a nádobí – od proslulého labutího servisu, přes světoznámý 700dílný cibulový servis z 18. století až po moderní, ale stále ručně vyráběný porcelán.

Foto: MEISSEN®

Dnešní moderní budovu míšeňské porcelánky lze jen těžko minout

Návštěva dílen míšeňské porcelánky je během dní otevřených dveří zdarma.

Užitečné odkazy

Další informace o slavné porcelánce najdete na www.meissen.com.

Inspiraci pro výlety a dovolenou v Německu po celý rok hledejte na www.germany.travel.

Výběr článků

Načítám