Hlavní obsah

Lužická jezerní romantika

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Posezení na terase s vyhlídkou na jemně zvlněnou hladinu jezera, k tomu měkké světlo zapadajícího slunce, či dokonce večeře při svíčkách? Zní to jako klišé, nicméně u Senftenberského jezera v německé Lužici se sny stávají skutečností.

Foto: Ringo Lösel

Strandhotel - romantický hotel na břehu Senftenberského jezera

Článek

Rodící se Lužická jezerní krajina

V oblasti bývalého Lužického hnědouhelného revíru se dnes dějí divy. Kdysi zdevastovaná měsíční krajina se mění v atraktivní prázdninový region se spoustou možností, jak strávit aktivní dovolenou u vody. Díky zaplavování vytěžených důlních jam zde vzniká největší uměle vytvořená jezerní krajina Evropy, kam si cestu opakovaně našlo již mnoho návštěvníků. Mimo jiné také proto, aby mohli být na vlastní oči svědky tohoto unikátního krajinářského projektu. Dovolená v německé Lužici se tak stává neopakovatelným zážitkem, k čemuž dopomáhají i neustále se rozšiřující služby na solidní úrovni.

Foto: Andreas Franke

Ačkoli je Lužická jezerní krajina stále ještě ve zrodu, už nyní je kromě cyklostezek také infrastruktura vodních cest se zdymadly na dobré úrovni - otevírá se tak možnost proplout napříč téměř celý region

Dovolená u jezera

Úvodní scénka se může opakovat každý den, pakliže se ubytujete v některém z nových hotelů přímo na břehu jezera. Jedním z nich je tříhvězdičkový superior hotel u Senftenberského jezera s příznačným názvem Strandhotel, tedy „plážový hotel“. Jak tvrdí jeho ředitelka Susanne Herz, ona i její tým se snaží o své hosty starat se vší pečlivostí, ale zároveň také nepůsobit vtíravým dojmem, jelikož to, kvůli čemu sem lidé jezdí, je zejména klid a odpočinek. Romantickou atmosféru zde hledají v převážné většině páry.

Foto: Mario Hambsch

Strandhotel z ptačí perspektivy

Škála aktivit je široká

Účely cest do Lužické jezerní krajiny se různí. Své o tom ví také paní Susanne, která pro hosty organizuje jak velkolepé svatby, tak i romantické pikniky na lodi. Běžní hosté ale ocení zejména nepřeberné možnosti trávení aktivní dovolené v okolí jezer, ať už přímo na vodě nejrůznějšími sporty, nebo na souši na kole či in-line bruslích. Stejně jako hotely a přístaviště u nově vznikajících jezer, i cyklostezky podél jejich břehů byly vybudované teprve před pár lety.

Foto: K. Spörke

Strandhotel Senftenberger See

Turistický servis na úrovni

Strandhotel u Senftenberského jezera je zářným příkladem toho, jak poskytnout hostům co největší komfort. Přímo v hotelu je půjčovna kol, cyklostezka vede přímo ode dveří. Nic tedy nebrání tomu se po bohaté snídani rozhodnout a vyrazit objevovat okolní krajinu. Její proměny lze sledovat z rozhleden a odpočívadel podél cesty, zpestření nabízí i zastávky v přístavech nebo u zdymadel.

Foto: Florian Busch

Pokoje v hotelu Strandhotel jsou světlé a prostorné

Po návratu z výletu jistě každý host hotelu u Senftenberského jezera ocení možnost odpočinku na vlastní hotelové pláži. Z pokojů v přízemí je to na pláž doslova jen pár kroků. Není pak lepšího zakončení dne než romantická večeře při svíčkách s výhledem na hladinu jezera zalitou posledními slunečními paprsky.

Foto: LSB

Západ Slunce nad Senftenberským jezerem

Užitečné odkazy

Strandhotel Senftenberger See: www.strandhotel-see.de

Veškeré informace o Lužické jezerní krajině v češtině včetně přehledu hotelů, penzionů a apartmánů naleznete na www.lausitzerseenland.de/cz

Další tipy na výlety po Braniborsku hledejte na www.brandenburg-tourism.com

Stále si nevíte rady, kde letos strávit aktivní dovolenou v přírodě? Zkuste vyhledávač Discover your favourite spot na www.germany.travel/enjoy

Související témata:

Výběr článků

Načítám