Hlavní obsah

Hudební léto v Braniborsku i s českou účastí

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Bohatý kulturní program není jen výsadou metropolí. To potvrzuje německá spolková země Braniborsko, která někdy neprávem zůstává ve stínu Berlína, jenž se nachází v jejím středu. Udělat si cestou do hlavního města odbočku se ale rozhodně vyplatí, zejména pak milovníkům hudby.

Foto: Stefan Gloede

Braniborsko nadchne všechny milovníky hudby

Článek

Hudební červen v Postupimi

Návštěva Postupimi, hlavního města spolkové země Braniborsko, stojí za to už jen kvůli překrásným zámkům a zahradám Sanssouci, které patří k nejnavštěvovanějším památkám v Německu. Milovníci hudby by se sem ale rozhodně měli vydat v červnu, kdy bude Postupim v tomto krásném prostředí již tradičně hostit festival hudby. Po čtrnáct dnů se bude na historických místech rozléhat hudba jak klasická, tak moderní.

Foto: Stefan Gloede

Hudební festival v Postupimi

V letošním roce je hlavním mottem festivalu „Země, oheň, voda, vzduch“. Pořadatelé tím odkazují na prvky parkové architektury zahrad Sanssouci. Zde lze narazit na mnoho soch, jež jsou alegoriemi čtyř živlů. Projeví se ale pochopitelně především v hudebním programu, který spolu s kulisami historických budov postupimských zámků a okolních zahrad slibuje nezapomenutelný kulturní zážitek.

Foto: Stefan Gloede

Ohňostroj nad oranžerií Sanssouci v rámci hudebního festivalu

Festival Musikfestspiele Potsdam Sanssouci se koná od 9. do 25. června. Na programu je letos více než 60 koncertů, oper a open air vystoupení, kde budou harmonie i zápolení čtyř živlů hlavním pojítkem: hudebního ztvárnění se dočká potopa světa, zuřivá bouře či dující vítr, zazní i zpěv kamenů či hlas velryb. To vše v podání různých žánrů od španělské opery po uvolněný jazz.

Hudební léto v Chorinu s českou účastí

Dalším vrcholem kulturní sezóny v Braniborsku je již po 54. v řadě hudební léto v klášteře Chorin zhruba hodinu severně od Berlína. Festival Choriner Musiksommer se zde koná od 24. června do 28. srpna. Jedním z hlavních lákadel je zahajovací německo-česko-polský koncert. Český filharmonický sbor z Brna zde vystoupí za doprovodu filharmoniků z polské Poznaně s 9. sinfonií Ludwiga van Beethovena.

Foto: Kerstin Schlopsnies

Hudební léto v klášteře Chorin

Dále v rámci festivalu zazní i filmová hudba slavných westernů a mnoho dalšího. Kdo si včas opatří vstupenky v online předprodeji, nemusí se obávat ani nepřízně počasí, neboť hlavní program bude probíhat v zastřešené hale. Lístky k sezení na trávníku budou k dispozici i na místě.

Foto: Kerstin Schlopsnies

Klášter Chorin

Kultura v Braniborsku

Spolková země Braniborsko toho nabízí mnohem více, než byste čekali. Pro milovníky kultury především. Dalšími významnými akcemi jsou:

Seefestival Wustrau: www.seefestival.com

Oper Oder Spree: www.operoderspree.de

Kalendář akcí konaných v Postupimi najdete na www.potsdamtourismus.de

Tipy na výlety po Braniborsku naleznete na www.brandenburg-tourism.com

Inspiraci pro cesty do Německa hledejte také na www.germany.travel

Výběr článků

Načítám