Hlavní obsah

Francký les – aktivní dovolená na úrovni

Novinky, Německá turistická centrála/Frankenwald Tourismus Service Center

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo je znalcem piva, určitě už někdy slyšel pojem Reinheitsgebot, česky Zákon o čistotě piva. Stejně tak nadšenci pro pěší turistiku, zejména pak ti němečtí, už dobře vědí, že značka „Wanderbares Deutschland“ je oceněním kvality, které každoročně udílí Německý klub turistů vybraným turistickým trasám. Nově se tímto označením mohou honosit i celé regiony. Jedním z nich je i Francký les ve spolkové zemi Bavorsko.

Foto: Naturpark Frankenwald/Maria Setale

Francký les je prvním bavorským regionem pěší turistiky se značkou kvality.

Článek

Uklidňující síla přírody

Francký les (německy Frankenwald) je prvním bavorským krajem, jenž získal ocenění kvality coby region pěší turistiky. Daleko od masové turistiky zde hraje prim původní čistá příroda. Nabídka pěších tras je pestrá, tou nejznámější je bezesporu FrankenwaldSteig, dlouhá celkem 242 kilometrů, která se dělí na 32 etap po pěti až 18 kilometrech. Zdejší motta zní: „Slyšet ticho“, „Dýchat dálky“ a „Porozumět lesu“.

Foto: Naturpark Frankenwald/Maria Setale

Na křižovatce pěších tras v regionu Francký les

Francký les a cyklisté

Ke konceptu kvality nepatří jen pěší turistické stezky. Na své si ve Franckém lese přijdou pochopitelně i cyklisté, které sem láká pestrá kopcovitá krajina a idyla německého středohoří. Najdou se tu jak náročnější trasy pro milovníky sportovních výzev, i ty pohodové pro cyklisty požitkáře.

Vynikající infrastruktura

Od května do září mohou cyklisté využít regionální cyklobus „Frankenwald mobil“ a zkrátit si tak některá stoupání. Stačí jen naložit kolo do přívěsu za autobusem, vyvézt se nahoru a pak si jen užívat dlouhé sjezdy zpět do údolí.

Foto: Frankenwald Tourismus/M. Felgenhauer

V regionu Frankenwald si přijdou na své i cyklisté

Pohostinnost

Nezáleží na tom, pro jakou aktivitu se ve Franckém lese rozhodnete. V každém případě si ale můžete být jisti, že vás po výkonu čeká náležitá odměna ve formě regionálních specialit. Místní se totiž řídí heslem: „Kulinářský Francký les – přirozeně regionální“.

Užitečné odkazy

Aktuální turistické informace o bavorském Pasově naleznete na www.tourismus.passau.de.

Tourist-Information Passau

Tourist-Information Passau Bahnhofstraße 28

Tourist-Information Passau Bahnhofstraße 28 D-94032 Passau

Tourist-Information Passau Bahnhofstraße 28 D-94032 Passau Tel.  +49 (0)851 95598-0

Tourist-Information Passau Bahnhofstraße 28 D-94032 Passau Tel.  +49 (0)851 95598-0 Fax +49 (0)851 95598-30

tourist-info@passau.de

Další inspiraci pro cesty do Německa hledejte na www.germany.travel.

Výběr článků

Načítám